Интеррег доброволческа младеж набира и изпраща млади доброволци в трансгранични,

...
Интеррег доброволческа младеж набира и изпраща млади доброволци в трансгранични,
Коментари Харесай

Младежи мога да кандидатстват за доброволци в трансгранични програми

Интеррег доброволческа юноша " набира и изпраща млади доброволци в трансгранични, транснационални и междурегионални стратегии и във финансираните от тях планове. Целта е да се разпространяват солидарността и районното съдействие в Европа посредством разпространяване на информация за съответни достижения на стратегиите " Интеррег " и финансираните от тях планове. Продължителността за доброволчество в една организация хазаин за едно лице е от два до шест месеца. Една организация може да бъде хазаин в еднакъв миг на повече от един доброволец.

За присъединяване в самодейността аплайват както организациите, които ще бъдат домакини на доброволци, по този начин и младежите, които желаят да бъдат доброволци. Одобрените доброволци получават дневни пари в размер от 19 евро до 26 евро за всеки календарен ден на престоя си. Средствата са предопределени за храна, настаняване, локален превоз, джобни пари.

Сдружението на европейските гранични райони (СЕГР) покрива разноските за пътуването от обитаемото място на доброволеца до обитаемото място на организацията хазаин, както и застраховката за времето на доброволчеството. СЕГР организира присъствено или онлайн образование с утвърдените младежи преди началото на доброволчеството. Повече информация можете да намерите тук.

Крайният период за кандидатстване е 1 октомври 2019 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР