Интерпол все още не е обявил официално на страницата си

...
Интерпол все още не е обявил официално на страницата си
Коментари Харесай

Арабаджиеви не се издирват от Интерпол, няма криминални обвинения срещу тях

Интерпол към момента не е оповестил публично на страницата си издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, в чиито парцели при спецакция бяха открити няколко милиона в брой.

„ Родителите на Вълчо Арабаджиев ме ангажираха със отбраната му. Лично Маринела Арабаджиева ми се обади да пазя сина ѝ ", изясни в предаването 120 минути юрист Илиан Василев. Той е безапелационен, че Вълчо Арабаджиев няма да се укрие.

„ Аз не познавам това семейство, в никакъв случай не съм бил в кръга на познатите на семейство Арабаджиеви, за разлика от доста магистрати ", сподели още Василев.

Вълчо е на 21 години, като последните 8 години прекарва в чужбина, последните 5 години учи право в Лондон. Очевидно желанието на родителите му е било да навлиза в техния бизнес, съобщи юристът. Адвокатът акцентира, че за него първата и най - значима задача е била да разбере с какви причини прокуратурата се пробва да задържи това младо момче в ареста.

Той изясни, че на негово име е имало импортирани към 2 млн. евро, само че фамилията е минало през голям брой данъчни инспекции и нарушавания не са били установени.

„ Притеснява ме това, което прокуратурата се пробва да пробута като доказателства, с цел да бъде арестувано това момче. Те употребяват един къс интервал, в който клиентът ми е бил в България, и е наел касета, където има фамилно имущество”, сподели юристът на момчето.

По думите на юриста на фамилията са правени инспекции и е открит законнен генезис за към 25 млн. лв.. „ Личните им пари са повече от 20 млн. лв.. Част от тях в един миг са решили да внесат в банкова касета. Това е имущество на Маринела и Ветко, това са пари на физически лица, не на юридически ", изясни юристът.

„ Проблемът е в друго – това младо момче е упрекнато в пране на пари, а няма никакви доказателства за това. В момента прокуратурата изобщо не се пробва да твърди, че тези 2,5 млн. евро са с незаконен произход”, сподели още юрист Илиян Василев.

Източник: btvnovinite.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР