Интерпарламентарният форум по разузнаване и сигурност, който се ръководи от

...
Интерпарламентарният форум по разузнаване и сигурност, който се ръководи от
Коментари Харесай

Интерпарламентарният форум по разузнаване и сигурност, в който участва Цветан Цветанов, излезе с декларация в подкрепа на Украйна

Интерпарламентарният конгрес по разузнаване и сигурност, който се управлява от американския конгресмен Робърт Питинджър, излезе с декларация в поддръжка на Украйна в битката ѝ против съветските агресори.

Припомняме ви, че Цветан Цветанов е българският участник в този формат от дълги години. В Декларацията се показва поддръжка за фундаменталните човешки права и прецизно съблюдаване на Хартата на Организация на обединените нации. Участниците в конференцията се афишират за неотложно преустановяване на военните дейности и цялостно евакуиране на съветските войски от територията на Украйна. Призовава се за без значение следствие на възможни военни закононарушения против мирното население. Декларацията беше призната с цялостно единогласие от страна на всички участници.

В рамките на конференцията Цветан Цветанов организира поредност от срещи с парламентаристи, специалисти от неправителствения бранш в областта на сигурността. Бяха извършени къси неофициални срещи с президента на Гватемала Н. Пр. Алехандро Джаматей и с ръководителя на Народното събрание на Гватемала госпожа Шърли Ривера. По време на тези срещи беше разисквана интернационалната конюнктура през призмата на протичащото се в Украйна. Двете страни се сплотиха към мнението, че суверенитетът на Украйна не предстои на полемика и сделки. Цветан Цветанов показа и показа годишният алманах с разбори на ЕАЦС „ България и светът”, който преглежда провокациите в района и света.

Допълнително беше разисквана значимостта на положителното интернационално съдействие при противопоставяне на корупцията и интернационалната проведена престъпност върху основата на обща институционална и законодателна рамка.

Цветан Цветанов даде някои съответни образци на сходно съдействие от времето, когато е бил вицепремиер и министър на вътрешните работи, и народен представител в българския парламент.

В рамките на пленарния ден бяха разисквани въпроси свързани със сигурността на 5G-мрежите, киберсигурността и криптовалутите в актуалния свят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР