Интернетът ни предлага много възможности за комуникация и взаимоотношения, но

...
Интернетът ни предлага много възможности за комуникация и взаимоотношения, но
Коментари Харесай

Най-големите онлайн загадки, които разделиха мрежата

Интернетът ни предлага доста благоприятни условия за връзка и взаимоотношения, само че от време на време в мрежата намираме и илюзии, които разделят потребителите. Вероятно мнозина от нас могат да дадат най-малко един/два образеца за изображения, попаднали им в обществените мрежи, които приятелите им виждат по друг метод. Разбира се, че не става дума за магия, а всичко идва особеното усещане на цветове или форми. Ето и едни от най-хубавите попадения през годините: 

Роклята

Историята на роклята стартира през 2015г. Една и съща фотография на рокля, гледана от разнообразни хора, е забелязана в друг цвят – черно и синьо или златно и бяло. Изображение се трансформира в международно интернет меме в обществените мрежи. В Twitter потребителите сътвориха хаштаговете #whiteandgold, #blueandblack и #dressgate, с цел да обсъдят мнението си за цвета на роклята и теориите към техните причини. Понастоящем няма теоретичен консенсус за това за какво роклята провокира толкоз спорни усещания на цветовете измежду феновете. 

Виж още: Кристиан Костов се преобрази още веднъж, само че този път е неузнаваем

Плажът

Тази история е прегледен образец за това по какъв начин работи въображението. Потребителят на Twitter @nxyxm разгласява объркваща фотография с изложение, че тези, които могат да видят " плаж небе, скали и звезди са същински актьори “. Всъщност, в случай че се загледате по-добре, ще забележите, че сантименталната картина е ръждясала врата на кола, която обезверено има потребност от ремонт. 

Краката

Може би ви е попадала фотографията на женски крайници, които наподобяват като че ли блестят, тъй като са намазани с лосион. Това изображение стана viral през октомври 2016г., откакто Хънтър Кълвърхаус, студент по изкуство, го разгласява в Instagram. Истината е обаче, че той е нарисувал инцидентни линии по краката си с бяла багра като изобщо не предполагал, че могат да се трансфорат в тематика за спор в обществените мрежи.

Виж още: " Съседите споделят, че си доста шумна ": Теди и Гената от " Един за различен " с паметни разкрития

Числата

Това е най-прясната онлайн мистерия, която към момента интензивно обикаля Фейсбук и Instagram. Дадено е изображение, което е сходно на дилемите от лекарските прегледни – цветни точки, в които би трябвало да откриете цифри. Оказва се обаче, че другите консуматори виждат разнообразни цифри. Задачата е в доста от родните онлайн меме страници (например @pustinyacite) и към момента можете елементарно да я откриете, с цел да се пробвате и вие кои цифри ще видите. 

Изображение: https://www.istockphoto.com/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР