Интернет радио, което се слуша от милиони по света, направи

...
Интернет радио, което се слуша от милиони по света, направи
Коментари Харесай

Радио от Смолян ще се слуша от милиони по света

Интернет радио, което се слуша от милиони по света, направи Стив Шоу от Манчестър в смолянския квартал Езерово. Англичанинът пристигнал в регионалния град преди две години, покорен от разказите на родопчанка за България и Смолян.
От къщата си в планината 61-годишният радиоводещ излъчва двучасови излъчвания от вида " One Man Show " на три континента – Европа, Америка и Австралия.
Всеки понеделник той „ застава “ пред повече от 3,8-милионна аудитория в ефира на хитово за Ню Йорк радио.
Във вторник и сряда го слушат милиони от лондонско радио. В петък слушатели са му в гръцката столица Атина.
В събота прави „ уан мен шоу “ за Австралия, миксирайки най-хубавото от на Soulful House-музиката.
Англичанинът купил триетажна къща на Езерата – квартал над Смолян, прочут с негативната си йонизация.
Младата родопчанка Ивана Шкодрова била негов дълготраен почитател. Запознали се посредством работата му в шоуто преди пет години, на музикално събитие в Манчестър, откакто му писала какъв брой е възхитена от шоуто и отдадеността му на музиката. Станали фамилни другари. При срещите им тя му разказвала за Родопите. Показвала му фотоси от цялата планина. Той бил превзет от концепцията да пристигна на място и с очите си да се увери в истинността на всичко, което чувал във времето от нея и брачна половинка й.
Поддържали контакти в годините и когато се пенсионирал, пристигнал в Смолян. Омагьосан от планината, решил да влага в новия си дом и да се придвижи да живее в планината, за което помогнали тя и брачният партньор й Георги.
И към този момент не желае в никакъв случай да върви другаде.
„ Тук е сърцето ми. Обичам си живота в Смолян. Това е най-хубавото, което съм правил в живота си - да дойда да пребивавам на това място ", споделя с ръка на сърцето си радиоводещият.
Англичанинът постоянно поставя трикольора на България на страницата на шоуто си. Пред няколко милионната си аудитория в Ню Йорк той прави следното съобщение: " В ефир в този момент! На живо от България и лъчение напряко в Ню Йорк и по целия свят единствено на Myhouseradio.FM ".
Слоганът на радиото му е „ House music forever “. Блогът му е в топ 30 в света за House music.
На 16 години Стив Шоу станал ди джей, само че специалността му е IT-специалист. Работил като шеф на IТ- компания за Източна Европа от представителството й във Варшава. Разказва, че идвал в България един път преди над 30 години. Но в детайлности за културата на страната ни му разказвала Ивана.
Ставайки пенсионер, се върнал към първото си предопределение – музикалната пристрастеност.
Поканили го да стане радиоводещ на събития за онкоболни, а от там почнали да го канят в разнообразни онлайн радиа.
Стив има две деца. Дъщеря му Лоис учи " Световна история " в в Манчестър. Младата жена е продуктов управител, съветва построяването на публични структури и инфраструктура. Синът му Томас е шеф " Анализи " в лондонска компания. И двамата го поддържат в начинанието му.
Когато не е на работа, радиоводещият обикаля региона, пробва родопски специалитета и се диви на фолклора ни.
Очарован е от архитектурата на родопските къщи като тези в Широка лъка. Обикаля планината и снима хубостите й през всички сезони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР