Интернет-гигантът Гугъл (Google) възнамерява да въведе правило, което ще послужи

...
Интернет-гигантът Гугъл (Google) възнамерява да въведе правило, което ще послужи
Коментари Харесай

Гугъл обяви нови правила за политическата реклама

Интернет-гигантът Google (Google) има намерение да вкара предписание, което ще послужи за по-голяма бистрота при публикуването на политическа реклама.

Според нововъведението при подаването на предизборни разгласи на американска територия поръчителят ще би трябвало да показа документ, че има законното право да живее в Съединени американски щати. От обявата би трябвало да излиза наяве кой заплаща за нея, съобщи Кент Уокър, вицепрезидент на Google по юридическите въпроси.

Корпорацията се надява по този метод да изключи опцията за операции и разпространяване на лъжливи вести.

Освен това Google има намерение още през 2018 година да заяви кой и на каква стойност купува реклама.

Подобна мярка подхваща и обществената мрежа Facebook.

По-рано бе обявено, че експертите на Facebook са разкрили към 3000 рекламни разгласи, които руснаците са разгласили в тази обществена мрежа и в Инстаграм преди и след президентските избори в Съединени американски щати през ноември 2016 година

Тази реклама са могли да видят към 150 млн. консуматори.

Фигуриращи в следствието на американското министерство на правораздаването съветски жители са създавали фиктивни страници, които са употребявали, с цел да повлияят на публичното мнение в страната, се споделя в оповестения от ведомството обвинителен акт.

Подобни случаи са записали и други компании. По-конкретно, Google е разкрил 18 канала на видеохостинга YouTube, за които се допуска, че са поддържани от руснаци. На тези канали са оповестени над 1108 видеозаписа с общо времетраене 43 часа.

Тези канали също са замразени. Редица записи е замразил и Туитър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР