Интересно е как ще се развие въпросът с Мая Манолова

...
Интересно е как ще се развие въпросът с Мая Манолова
Коментари Харесай

Харалан Александров: Трудно е положението за хора, ударили тъпана. Все едно да доведеш някой до оргазмово състояние и да не стигнеш до него

Интересно е по какъв начин ще се развие въпросът с Мая Манолова и Отровното трио. Усещането ми е, че това е малко като избавителен ход. По време на митингите те заложиха на оставка и подвигнаха доста високо летвата на моралните условия. Даде се късмет да се нажежят пристрастеностите и да се стигне до обстановка на гражданска война. Трудно е ситуацията за хора, които са блъснали тъпана. Все едно да доведеш някой до оргазмово положение и да не стигнеш до оргазъм. Или го правиш, или не.
Това съобщи пред bTV общественият антрохолог Харалан Александров. Задно с него в студиото бе и Димитър Ганев от " Галъп ".

Александров похвали ръководещите и дейностите на Борисов, който е третирал протестиращите на площада като " деца, които би трябвало да се налудуват ". Той обвърза коментара си и с разбор на ръководството на здравната рецесия.

" Високорисково е да похвалиш управляващите. Една от функционалностите им е да преработват чуството за загуба и гнева. В конфликта с нещо доста непознато хората агпесират, връщат се към по-инфантилно положение. Имае доста образци за това от обособени човеци и групи. Управлението понесе големи удари и офанзиви и съвсем под блокада удържа, което е доста впечатляващо. В това отношение мисля, че можем да ги похвалим. Мерките на държавното управление са трагично подвластни от настроението на хората. Доверието към институциите у нас е хронично ниско и всяко уверено деяние мигновено е подложено на гневна рецензия. Полето за маневриране е доста лимитирано ", уточни общественият антрополог.

Според Димитър Ганев втората вълна от COVID-19 е заляла осведомителния поток и това значително е довело до спад в заряда на митингите против ръководещите.

" Ако погледнем обратно, 2020 година беше година на амплитуди. Протестът беше едната от тях. Властите стигнаха до невиждано високи равнища на утвърждение. Мерихме равнища напролет, които не сме виждали от години. Само няколко месеца по-късно стигнахме до невиждано ниски равнища на поддръжка, които не сме виждали по време на ръководството на ГЕРБ. Сега се стабилизираха. За никой не е загадка, че през август и септември Борисов беше в оставка на полусъединител ", счита Ганев.

Той уточни още, че тематиката COVID-19 сега е комфортна за ръководещите.

" Последната година е изпълнена с удивително разнообразни събития. Амплитудите на поддръжката към ръководещите трагично се подвигаха и пакаха. Борисов избра да се държи с хората, които буйстваха, хвърляха яйца, като с деца, които би трябвало да бъдат оставени да се налудуват. Това се оказа вярна интерпретация ", безапелационен беше Александров.

Той уточни още, че ще бъде забавно по какъв начин ще се развие обстановката с Мая Манолова и Отровното трио.

" Усещането ми е, че това бе малко избавителен ход. Сигурно е, че те заложиха на оставка и подвигнаха доста високо летната на моралните условия. Даде се късмет пристрастеностите да се нажежят и да се стигне в обстановка на гражданска война. Сега политическата ситутация се възстановява и доста хора са разочаровани. Трудно е ситуацията за хора, които са блъснали тъпана. Все едно да доведеш някой до оргазмово положение и да не стигнеш до оргазъм. Или го правиш, или не. Изборите минават през сделки. Политиката е изкуство на компромиса. Ние влизаме в нормалността и в този смисъл радикалната позиция е губеща ", разяснява още Харалан Александров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР