Интересни изборни комбинации в надпреварата за кметския пост се очертават

...
Интересни изборни комбинации в надпреварата за кметския пост се очертават
Коментари Харесай

Предизборни смени на партии - кои са най-любопитните битки за кметове в страната?

Интересни изборни комбинации в конкуренцията за кметския пост се обрисуват в няколко огромни града у нас. В Бургас " Продължаваме промяната - Демократична България " не съумя да се контракти за единна кандидатура, която да изправи против настоящия кмет от ГЕРБ Димитър Николов.



В Хасково в конкуренцията се завръща един от някогашните градоначалници, който се изправя против предприемач подсилен от ПП-ДБ и Българска социалистическа партия. В Благоевград претендент на Има Такъв Народ беше подсилен от ГЕРБ, а в Перник партията на Бойко Борисов застана зад настоящия кмет, повдигнат в първия си мандат от " Българска социалистическа партия за България ".

Вместо един претендент на " Продължаваме промяната - Демократична България ", в Бургас поотделно ще се явят Димитър Найденов подсилен от Демократична България и Констанин Бачийски от Политическа партия.

" За страдание не успяхме да отправим верния сигнал към нашите гласоподаватели, тъй като както аз неведнъж заявявах, демократичната общественост заслужава обединен претендент, който да се изправи против Димитър Николов в Бургас. Опитах всичко, даже това се отдръпва, приканих и господин Бачийски да направи същото, само че по този начин или другояче не се стигна до общ претендент ", сподели Димитър Найденов, претендент за кмет на Бургас.



Константин Бачийски от своя страна разяснява, че до този миг е бил лидер на общата листа, само че не е подкрепил държавното управление в този му тип с присъединяване на ГЕРБ.

" Другият проблем който беше бележит е, че не съм защитавал правата на ЛГБТ обществото, тъй като съм дал своя вот против закона за домашното принуждение, че интимната връзка е сред мъж и жена. Съпротивата на " Да, България " съгласно мен отслабва възможностите да бием ГЕРБ и работи за служебна победа на ГЕРБ ".



Интересна от партийна позиция е обстановката и в Благоевград . Там ГЕРБ поддържа актуалният градоначалник Илко Стоянов. Той е на този пост от 2021 година когато беше претендент на ИТН. Стоянов е избиран и за народен представител от партията, само че се отхвърли от мястото си в Народното събрание. Бил е и заместител кмет на Петрич.

В Хасково един от претендентите - Николай Ставрев, е подсилен както то ПП-ДБ по този начин и от " Българска социалистическа партия за България ". Той обаче се явява като самостоятелен. В конкуренцията се включва и някогашният кмет на града Георги Иванов - осем години след последния си мандат. Досега той е заемал поста четири пъти.



" Винаги съм проповядвал и коментирал, че един кмет би трябвало да бъде собственик, да вижда всички елементи, някакси тези осем години детайлите изчезнаха ", сподели Георги Иванов, претендент за кмет на Хасково.

" Аз не съм политик и пристигам от частния бранш. Това, че Хасково е на дъното сега като междинна работна заплата като Брутният вътрешен продукт и като цяло виждайки каква е обстановката, взех решение да трансформира позицията си ", изясни Николай Ставрев, претендент за кмет на Хасково.

Подкрепа за кмет на Перник от ГЕРБ получи и актуалният градоначалник Станислав Владимиров. За първия си мандат той беше претендент на " Българска социалистическа партия за България ". Сега се явява като повдигнат от предприемчив комитет.



Интересна тактика за присъединяване в изборите в столицата оферират от " Гражданска самодейност за София ". Те няма да имат свои претенденти за кмет и за кметове по региони, а само за общински съветници, които да управляват бъдещия кмет.



" В уреждането на града да вземат участие допустимо повече хора, не решенията да се спускат от горната страна от тъмните стаички, тъй като това се случва на процедура през последните 30 години ", сподели Васил Гюров, " Гражданска самодейност за София ".

Предизборната акция стартира на следващия ден, 29 септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР