Интересна рецепта за пилешки рулца по римски, която сме все

...
Интересна рецепта за пилешки рулца по римски, която сме все
Коментари Харесай

Пилешки рулца по римски

Интересна рецепта за пилешки рулца по римски, която сме все по-нетърпеливи да опитаме

Необходими Продукти

● пилешки гърди - 200 г тънки филийки
● прошуто слайс - 6 бр. филийки фино нарязан бекон
● салвия - 1 с.л. сушена или 6 листенца прясна
● сол
● черен пипер - на усет
● мащерка - 2 стръкчета
● шунка - 40 г (6 тънки резена )
● ементал - 40 г (6 тънки резенчета или скаморца)
● бяло вино - 60 мл (без сос и 100 мл за сос)
● краве масло - 20 г или 1с.л. зехтин
● чесън - 1 скилидка (обеленa и нарязанa)

Начин на подготвяне

Тайната на съвършените пилешки рулца по римски е да се употребяват тънки филики от месо!

Ако имате цяла пилешка гърда, използвайте Колбасорезачка, с цел да направи филийките с идентична дебелина към 3-4 милиметра! В тази рецепта за пилешки рулца съм избрала да направя пилешки рулца с прошуто и ементал! Уникална, вкусна и диетична композиция, която не отстъпва на обичайна рецепта с телешко и също харесвана в Италия!

Можете да се оставите на въображението си и въз основа на това, което имате в хладилника, да приготвите пълнените пилешки рулца, както предпочитате! Можете да замените бекона с шунка, като ги извършите с шунка и сирене или пушена скаморца колбас.

Веднъж направени, можете да изберете дали да приготвите пилешките си рулца във фурната или в тиган, аромати по ваш избор като култивиран чай или розмарин, мащерка и скилидка чесън! И в двата случая бавното готвене с прибавяне на вино или вода ще разреши да имате доста меки пилешки рулца, които няма да изсъхнат и ще бъдат доста вкусни!

Гарнитура по ваш избор изберете като печени картофи или сезонна гарнитура! Аз имах мариновани гъби и ги прибавих към виното със 2 с.л. заквасена сметана и 1 с.л. каперси. Това е, тъй като избрах мащерка и салвия като мирис.

Поставете комат прошуто върху дъската за рязане, прибавете филийката от пилешко, прибавете комат шунка върху всяка филийка и в центъра едно или две части ементал (избирайте твърдо сирене, което да не се разтече при задушаването на вкусните руладини). Завийте рулцата компактно и запечатайте с 1 съчка за зъби от всяка страна.

Първи вид за печене на рулцата:

Подредете ги в тавичка за печене, леко намазана с масло, 1 скилидка обелен и нарязан чесън, култивиран чай или розмарин.

Добавете 1 супена лъжица олио и 2 вода. Печете на 180 градуса за към 20 минути, последните 5 минути включете решетката и преминете към върха, с цел да стане кафяв беконът.

Втори вид за приготвени на тиган:

Загрейте 1 с.л. масло (зехтин) и обелен и нарязан чесън.

Изпържете до зачервяване на чесъна за няколко секунди. Извадете скилидката чесън от мазнината, когато се зачерви!

Добавете рулцата и супена лъжица листа от култивиран чай (или пресни листа) и стръкчета мащерка.

Изпържете ги половин минута от всяка страна. След това прибавете 1 супена лъжица вино. Сотирайте за 2 минути на мощен огън без похлупак от двете страни.

След това прибавете останалото вино и гответе с похлупак за 5-6 минути, като внимавате да не останат без течност. Ако се наложи, добавите 1 супена лъжица вода.

Сервирайте пилешките рулца по римски горещи с гарнитура по ваш избор! Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР