Интересна културна и информационна програма, традиционни ястия и народни песни.

...
Интересна културна и информационна програма, традиционни ястия и народни песни.
Коментари Харесай

Вечер на българо-украинската дружба в София

Интересна културна и осведомителна стратегия, обичайни ястия и национални песни. Това показа вечерта на украино-българската дружба, в ситуационния център " Отворени врати” в София.

Всички присъстващи се посрещат с българска баница и обичаен украински борш.

Така наречената " Вечер на дружбата " дава опция, освен за културен продан сред украинци и българи, само че и да се срещат и да се основат другарства, споделя Юанна Бещук:

„ В момента центъра концентрира активността си върху просветителни действия, психична и осведомителна поддръжка. Помагаме на хората с контакти да намерят работа. Всяка седмица в центъра има срещи на бизнеса. Където желаем да срещнем украински бизнесмени с български вложители. Да вземат участие и техните хрумвания да стават реалност”, споделя Бещук.

Виктория е рехабилитатор, в края на март идва от окупирания Бердянск в България. През интернет подава поръчка, с цел да взе участие във конгрес, където образоват по какъв начин да се оправят с психическите контузии от войната, а в този момент работи в Центъра за висцерална терапия в София.

Виктория продължава да гради проекти за бъдещето и учи български в ситуационния център. А Ирина от Киев е лингвист по британски, продължава да работи отдалечено. Идвала е преди години в България и от този момент стартира да учи български независимо.

Обаче, има украинци, които към момента не могат да си намерят работа в България, признава специалистът по човешки запаси Георги Първанов.

" На това събитие приказвах с учители, архитекти и дизайнери. С доста забавни фрагменти за реализация на българския пазар на труда. Единият от проблемите е, че част от хората, с които си приказвах не знаят български и британски език, те приказват украински и съветски. И това затруднява тяхната бърза реализация”, споделя Първанов.

Затова центърът ще продължи да организира такива срещи, с цел да помогне на украинските жители да се интегрират по-бързо.

Вижте повече във видеото

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР