Интересите на Volkswagen и Huawei се засичат в технологиите за

...
Коментари Харесай

Оформя се немско-китайски тандем за автономни коли


Интересите на Volkswagen и Huawei се засичат в технологиите за самостоятелно шофиране
(снимка: CC0 Public Domain)

Германският автопроизводител Volkswagen води договаряния с китайската Huawei за партньорство в създаването на технологии за самостоятелно шофиране. Евентуален контракт се прави оценка от пазарните наблюдаващи на милиарди евро.

Лидерите на двете компании договарят за договорката от няколко месеца, заяви, базирайки се на обява в немското издание Manager Magazin. Информация за партньорството на Volkswagen и Huawei се появи за първи път още през октомври 2021 година Тогава компаниите отхвърлиха да обмислят взаимно дружество.
още по темата
Първоначалната информация гласеше, че в границите на взаимното начинание Volkswagen ще доставя авточастите, а Huawei ще се грижи за „ технологията ” – софтуера и чиповете. Новите изявления по тематиката загатват, че и в този момент сделката вероятно е сходна. Сделката „ включва и софтуерни системи, които Volkswagen към момента не владее добре ”, отбелязва източникът.

През април предходната година Huawei Car Business Unit пусна марката HI, позиционирана като изцяло решение за, известно още като Huawei Inside Solution. Компанията си сътрудничи с BAIC Group, Changan и GAC Motor въз основата на тази платформа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР