Интересен и рядък природен феномен бе заснет в нощното небе

...
Интересен и рядък природен феномен бе заснет в нощното небе
Коментари Харесай

Много рядък за наблюдение феномен бе заснет в небето

Интересен и необичаен естествен феномен бе сниман в нощното небе над Унгария от любител-фотографът Марко тази седмица. Първоначално феновете на конспирации за секрети държавни експерименти и извънземни незабавно се активизираха, само че незабавно бяха поляти със студена вода от метеорологичните специалисти. Те дадоха научно пояснение за следеното събитие.

За тези от вас, които се чудят: Това са по този начин наречените спрайтове или червени спрайтове. Те са огромни електрически разряди, които се появяват високо над гръмотевичните облаци или купестата облачна маса, пораждайки много разнообразна гама от образни форми, които трептят в нощното небе. Обикновено те се основават от разряда на мълнията сред главната гръмотевична облачност и земята.

Защо са червени?

Поради възбуждане на молекулен азот, който наподобява червен в спектъра. Долната част има наклонност да бъде синкава. Също по този начин е мъчно да се осъществя на фотография, само че тези „ медузи “ са най-големите (има и други сходни феномени) и могат да се простират до 50 км х 50 км, а също и на доста огромна височина (в мезосферата).

 Много необичаен за наблюдаване феномен бе сниман в небето

Защо го виждаме толкоз рядко тогава?

Тъй като те са супер високо и нормално са скрити от каквато и да е метеорологична система изпод, когато се гледат от земята. Всъщност е доста забавно, те са малко постоянно срещани, само че толкоз малко следени, че ги дефинират едвам през 90-те години на XX век, откакто учените имат по-добра технология за наблюдаване и надлежно изследване.

 Много необичаен за наблюдаване феномен бе сниман в небето

Преди това има единствено някои отчети от водачи и постоянно се бъркат за гръмотевица (имайте поради, че имате време да разгледате фотографията на нещо, което се случва за част от секундата).

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР