Интересът към програмата на One Dance Week 2019 продължава да

...
Интересът към програмата на One Dance Week 2019 продължава да
Коментари Харесай

Извънредни дати за три спектакъла на One Dance Week

Интересът към програмата на One Dance Week 2019 продължава да пораства.

Поради тази причина фестивалът прибавя втори дати за представянето на едни от най-впечатляващите си спектакли: ДЕТЕ на белгийската танцова компания Peeping Tom, CHAPTER 3 на израелците L-E-V Company и актуалния цирк от Австралия - A SIMPLE SPACE на Gravity & Other Myths.

12-тото издание на фестивала ще се организира сред 20 септември и 20 октомври в Пловдив и е един от главните акценти в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

ДЕТЕ / PEEPING TOM

20 септември (петък) - 20:00 - Дом на Културата " Борис Христов "
21 септември (събота) - 20:00 - Дом на Културата " Борис Христов "

“Театрален електрошок… техният гений е плашещ. “ – Монд

Реалност или фикция? Приказка или призрачен сън?

Култовата белгийска компания Peeping Tom ловко си играе с ужасяващите измерения на действителността и човешкото схващане, като слага в сърцето на последния си театър комплицирания и постоянно неразбираем свят на ДЕТЕ-то.

Сцената, преобразена до неразбираемост, пресъздава реален горски пейзаж, в който оживяват от дълго време забравени приказки, кошмари, фантазии и страхове, надълбоко свързани с детето във всеки от нас. Спектакъл, дразнещ преосмисляне на метода, по който гледаме към детското (под)съзнание.

" Най-същественото остава в неспирния танц. Дори когато телата са неподвижни, виждаме силата, дезартикулацията, точността и цялостния надзор над телата, по този начин присъщи за надарените танцьори от PEEPING TOM. " - споделя за представлението Luxemburger Wort.

Истински шедьовър на актуалния танц, ДЕТЕ ще може да бъде забелязан на 20 и 21 септември в Дом на Културата " Борис Христов ", Пловдив.

Подробности и билети ще намерите тук.

CHAPTER 3 / L-E-V COMPANY

5 октомври (събота) - 20:00 - Дом на Културата " Борис Христов "
6 октомври (неделя) - 19:00 - Дом на Културата " Борис Христов "

Израелската хореографка Шарон Еял и мултимедийният дизайнер Гай Бехар, едни от най-атрактивните фигури на актуалната танцова сцена, гостуват у нас с последното си творби - CHAPTER 3 / Глава Трета.

CHAPTER 3 e естественото продължение и свършек на трилогията спектакли, разглеждащи многоликия и безвременен облик на на най-сладкото и горчиво възприятие, познато на индивида - Любовта.

Болезнената разлъка, показана като форма на нравствен катарзис и възобновяване от разрушителните й последствия застават в сърцето на финалната глава от любовната трилогия.

CHAPTER 3 идва в Пловдив броени дни след международната си премиера в Германия, a детайлности и билети ще намерите тук.

A SIMPLE SPACE / GRAVITY & OTHER MYTHS:

18 октомври (петък) - 20:00 - Дом на Културата " Борис Христов "
19 октомври (събота) - 11:00 - Дом на Културата " Борис Христов "

Съвременен Цирк от далечна Австралия, апатичен към гравитацията.

Между необятните вселени на цирковото и театралното изкуство, компанията Gravity & Other Myths основава личен и безподобен тип физически спектакъл, който с лекост обръща визиите ни за придвижване в пространството.

Главозамайващ и динамичен театър, който не се нуждае от грим, костюми, специфични резултати или защитни въжета, с цел да провокира законите на физиката и стигне оттатък човешките благоприятни условия.

The Guardian дефинира A SIMPLE SPACE като “абсолютен успех ”, скоростно трансформирал се в интернационална сензация, спираща дъха на публиката и критиците по цялото кълбо.

Подробности и билети ще намерите тук.

Билети за всички спектакли от програмата на One Dance Week 2019 ще намерите онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay в цялата страна.

ONE DANCE WEEK се провежда от Фондация „ ЕДНО за просвета и изкуства “ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се реализира с поддръжката на Министерството на културата.

За повече информация следете @onedanceweek във Фейсбук, Instagram и Twitter, както и www.onedanceweek.com 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР