„Интересът към изборите ще зависи от това дали ще има

...
„Интересът към изборите ще зависи от това дали ще има
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Нагледали сме се на политически продавачи на надежда

„ Интересът към изборите ще зависи от това дали ще има нови обединения на хоризонта, които да дадат някакъв излаз от тази патова обстановка, тогава евентуално ще има по-голям интерес към идните избори “, разяснява пред БНР социологът Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп Интернешънъл ".

„ Тук явно става въпрос за квалифицирания политически план на Василев и Петков, с голяма доза конвенционалност, несъмнено и това, че изборите ще са две в едно. Това би било залог за по-голям интерес към изборите.

Но изводът е явен – българското общество демонстрира редовно, циклично неодобрение от политическата каста в страната и желае да я трансформира с нови лица.

Сега това се удостоверява, само че се желае това ново да е устойчиво и да има някакъв проект, тъй като хората имат какво да губят, а и обществото е виждало към този момент доста претенденти за политически продавачи на вяра. Така, че се чака предвидимост ", уточни Симеонов.

Социологът сподели още, че не знае към коя партия биха се насочили занапред министрите Кирил Петков и Асен Василев:

" Но вижте - " Кога, в случай че не в този момент ", по кое време да се появи в действителност този нов план, в случай че не в този момент... Защото той ще продължи това, което митингите не съумяха да реализират. Появата на един подобен план ще даде подтик към опцията на Румен Радев да завоюва още на първия тур.

Но има и едно - " Но " - да не станат доста конкуриращите се субекти, които поддържат Румен Радев? Така, че той май ще остане правилен на поддръжката по-скоро на Българска социалистическа партия. А и Нинова не може да си разреши да пренебрегва Радев, тъй като редовият бесепар ще последва Радев, не Нинова ", разясни още пред БНР Първан Симеонов.

" Дойде време Румен Радев да се покаже върховен пилотаж и в политиката ", съобщи социологът.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР