Интензивността на епидемичния процес на грип и остри респираторни заболявания

...
Интензивността на епидемичния процес на грип и остри респираторни заболявания
Коментари Харесай

Намалява заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в област Сливен


Интензивността на епидемиологичния развой на грип и остри респираторни болести (ОРЗ) в област Сливен понижава през интервала 31 януари - 5 февруари, оповестиха от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Сливен.

Общата респираторна заболяемост от грип и ОРЗ в региона към 6 февруари е 142,25 на 10 000 души население. Броят на заболелите спада във възрастовите групи 0-4 година, 5-14 година и 15-29 година и се задържа на равнището от миналата седмица за възрастовите групи 30-64 година и 65+ години.

Както Българска телеграфна агенция осведоми, в предходния интервал 23-29 януари, заболеваемостта в региона бе 204,26 на 10 000 души население, а за интервала 16-22 януари записаната заболеваемост бе 203,04 на 10 000 души население. През предходната седмица, макар че Областният щаб за битка с грип и ОРЗ не наложи спомагателни противоепидемични ограничения, със заповед на кмета на община Сливен два дни бяха оповестени за неучебни. Така междусрочната почивка продължи цяла седмица.

РЗИ-Сливeн продължава следенето на заболяемостта на територията на региона, прецизираха от инспекцията.

По отношение на ситуацията с COVID-19 в региона общият брой болни под карантина сега е седем, като от тях петима са на домашно лекуване, а двама са приетите в болница. Няма болни от медицински, педагогичен и спомагателен личен състав, както и възпитаници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР