Интензивно е движението за товарни автомобили на изход на граничните

...
Интензивно е движението за товарни автомобили на изход на граничните
Коментари Харесай

Интензивно е движението на товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния

Интензивно е придвижването за товарни коли на излаз на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „ Видин “ и „ Кардам “ на границата с Румъния. Това оповестиха от Главна дирекция „ Гранична полиция “ на уеб страницата си по данни към 6:00 часа.

В петък, съобта и неделя, както и на формален празник на Румъния, със заповед на министрите на превоза и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 година е въведено ограничаване за придвижване на товарни коли с тегло над 7,5 тона през граничния пункт „ Вама веке “, съпределен на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “. Ограничението е от 6:00 до 22/00 часа. От 16:00 до 22:00 часа е ограничаването в предходния на първия ден на формален празник.

Съгласно контрактуваното работно време от 8:00 до 20:00 часа се реализира трафика през взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа “/ “Липница “ и „ Крушари “/ “Добромир “.

На всички гранични контролно-пропускателни пунктове трафикът на границата със Сърбия тази заран е естествен.

На осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли се правят граничните инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “.
Заради осъществяваните строително-монтажни действия на пункта по отношение на контракт за реорганизация и рационализация. краткотрайно се стесняват пътните платна и придвижването на преминаващите транспортни средства се реорганизира.

През празничните дни пътуващите с леки коли следва да имат поради, че краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за прекосяване.
От „ Гранична полиция “ поучават пътуващите да употребяват и останалите пунктове на българо-сръбската граница с цел да избегнат интензивния трафик: Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Брегово “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Стрезимировци “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Олтоманци “.

На всички гранични контролно-пропускателни пунктове придвижването на границата с Гърция е обикновено. Препоръчва се на пътуващите към и от Гърция, с изключение на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “, да употребяват за прекосяване и останалите пунктове на българо-гръцката граница – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ивайловград “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник “, допълват от „ Гранична полция “. Само леки коли и микробуси могат да минават през граничните пунктове  „ Маказа “, „ Златоград “ и „ Ивайловград “.

На всички гранични пунктове на границата с Турция и Република Северна Македония трафикът се реализира обикновено, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР