Интензивни дъждове и градушки валяха на много места в страната

...
Интензивни дъждове и градушки валяха на много места в страната
Коментари Харесай

Градушка удари Западна България

Интензивни дъждове и градушки валяха на доста места в страната на Велика събота. Ледени парчета паднаха на няколко места в Западна България, в това число в елементи от София.

Градушки имаше и в Благоевград, Белоградчик и Видинско. В следобедните часове в столицата се развихри и гръмотевична стихия.

Заради неприятното време без ток останаха десетки градове и села. В Южна България няма електрозахранване в 10 обитаеми места, оповестиха за NOVA от "Електроразпределение Юг ". Без ток са смолянските села Дорян, Кошница, Ухловица, Черешево, Чирекево, Широка лъка, както и Гильовци, Козичено, Порой, Гълъбец, Оризари в Бургаска област.

Улици се наводниха и в Плевен.

В Кюстендил, поради бурята в следобедните часове, започнаха да падат предмети от джамията в центъра на града. Наложи се полиция да обезопасява региона. Силният вятър аргументи късо съединяване в електропреносната мрежа на околовръстния път в региона на отбивката за село Соволяно, в резултат на което пламнаха сухи треви и шубраци. Общо шест са сигналите в града за паднали дървета в града. Един от клоните се е стоварил върху лек автомобил. Щетите са единствено материални, няма потърпевши хора.

През нощта против неделя и на Великден ще вали повече в източните региони. През цялата последваща седмица времето се обрисува несигурно с валежи и гръмотевична интензивност в следобедните часове. Дневните температури ще се двоумят към 20 градуса.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР