Интелигентният град е място, където традиционните мрежи и услуги стават

...
Интелигентният град е място, където традиционните мрежи и услуги стават
Коментари Харесай

Умните градове и ролята има в справянето с климатичните промени

Интелигентният град е място, където обичайните мрежи и услуги стават по-ефективни с потреблението на цифрови решения в интерес на жителите и бизнеса.

Един образован град не се лимитира единствено с потреблението на цифрови технологии за по-добро оползотворяване на ресурсите и по-малко излъчвания. Това значи по-интелигентни градски транспортни мрежи, усъвършенствано водоснабдяване и уреди за изхвърляне на боклуци и по-ефективни способи за осветяване и отопление на постройките. Също по този начин се свързва с по-интерактивна и дружелюбна градска администрация, по-безопасни публични пространства и посрещане на потребностите на застаряващото население.

Дигитализацията, енергийната успеваемост и зелените решения ще доведат до по-добра градска среда, условия за живот и ще подтикват растежа на стопанските системи на световно и районно равнище. За да стане това обаче, смяната би трябвало да бъде осъзната от всички - семействата, бизнеса, страната, локалните управляващи. Защото зелената промяна е към този момент тук и е неизбежна. В България към момента - от морални задръжки и опозиция, до отвращение да се вършат вложения. И въпреки всичко някои градове, като Бургас да вземем за пример -. Други пък са се обърнали към зелените вложения -. София също подхожда новаторско, като даже прави опит за своя. И към този момент има в тази посока. Какви други благоприятни условия за финансиране на градовете има -.

Няколко български града ще вземат участие и в, които възнамеряват да станат климатично неутрални в идващото десетилетие.
Реклама
беше основан посредством сливането на два плана на Комисията " Пазар на Европейското партньорство за нововъведения за интелигентни градове и общности " (EIP-SCC) и " Информационна система за интелигентни градове " (SCIS) в една единствена платформа. Това е огромно начинание, изменящо пазара, което има за цел да сплоти градовете, промишленостите, МСП, вложителите, откривателите и други участници в интелигентния град.

И преди задачите градове да станат умни, първо трансформацията ще се случи в.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР