Интелигентните системи за управление, цифровите технологии и бъдещите проекти на

...
Интелигентните системи за управление, цифровите технологии и бъдещите проекти на
Коментари Харесай

Кметът на Враца Калин Каменов представи интелигентни системи и бъдещи проекти /снимки/

Интелигентните системи за ръководство, цифровите технологии и бъдещите планове на локалната администрация в областта на нововъведенията бяха показани от кмета на Враца Калин Каменов, оповестиха от общината. Те бяха показани в границите на полемиката „ Български гласове за Европа: Цифрова промяна “, проведена от Българска телеграфна агенция.
”През последните няколко години поетапно започнахме консолидираното на интелигентни системи, които оказват помощ при ръководството и даването на обществените услуги във Враца. Разполагаме с съвременна система за видеонаблюдение, която ще надградим, с цел да обхванем повече пътни сектори и обитаемоте места. Преди 3 години интегрирахме и програмен продукт, предоставящ информация в действително време за броя на свободните места в „ синя зона “. Успоредно с обновяването на градския превоз ще бъде основана и система за ръководство на трафика и по този начин наречените „ смарт спирки “. В Плана за интегрирано развиване на общината сме присъединили планове, напълно насочени към цифровите технологии. Вярвам че с общи старания и с поддръжката от Европейския съюз, ще успеем да внедрим интелигентни системи, които да са потребни и комфортни за всеки един жител “, добави още Каменов.
В полемиката присъединяване взе и евродепутатът Андрей Новаков, който изрази своето задоволство от развиването на Враца и показа стратегиите с европейско финансиране, които са ориентирани към цифровизацията.
На срещата „ Български гласове за Европа: Цифрова промяна “ участват и регионалният шеф Стефан Красимиров, заместник-кметът Александър Владимиров, шефове на просветителни и културни институции, както и представители на ИТ-сектора в града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР