Интелигентна система за пътна безопасност ще бъде изградена по 11

...
Интелигентна система за пътна безопасност ще бъде изградена по 11
Коментари Харесай

Пускат умна система за пътна безопасност в 120 км от републиканската мрежа

Интелигентна система за пътна сигурност ще бъде построена по 11 сектора от републиканската пътна мрежа. " Умни " знаци и съвременна маркировка ще предизвестяват водачите за рискове по близо 120 км пътища, включени в плана. Той ще се извършва взаимно от Пътната организация и Държавната организация по пътна сигурност.

Проектът обгръща близо 120 км второкласни и третокласни пътища, по които ще бъдат ситуирани съвременни системи за възстановяване на сигурността на придвижването. Предвижда се монтаж на електронни табели, които ще предават настояща информация за времето и трафика в действително време.

Те ще бъдат оборудвани със датчик за външна температура и за видимостта. Освен това ще регистрират броя миналите коли и ще имат камери за видеонаблюдение.

Проектът планува още да се изградят напречна оптична маркировка, шумна маркировка и направляващи светлоотразителни детайли.

Системата ще обгръща 43 км от второкласния път Костинброд - Берковица, 55 км от второкласния път Варна - Кардам, 11 км по направлението " Пампорово " - Стойките, 6 км от софийския околовръстен път до с. Ковачевци и над 3 км от Южната дъга на околовръстното на столицата.

Съоръженията ще бъдат ситуирани в сериозни точки, избрани въз основата на разбори за пътнотранспортни катастрофи, транспортно натоварване и климатични условия.

Проектът е на стойност за близо 2,1 млн. лв., а средствата са по Оперативна стратегия " Региони в напредък ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР