Институциите трябва да работят заедно, за да направят България още

...
Институциите трябва да работят заедно, за да направят България още
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Институциите трябва да работят заедно срещу кризите

Институциите би трябвало да работят дружно, с цел да създадат България още по-безопасна за хората, които живеят тук. Това съгласно премиера акад. Николай Денков е главният извод от извършената довечера при президента Румен Радев консултативна среща за рисковете и заканите пред националната сигурност вследствие на настоящите спорове и ограниченията за тяхното минимизиране. Това оповестиха от пресцентъра на държавното управление.
 
Министър-председателят напомни, че пледира за единодушие сред държавното управление, Народното събрание и президента от първия ден на този кабинет. Защото трите съществени институции би трябвало дружно да формулират решенията по значимите въпроси и дружно да подсигуряват тяхното осъществяване. Акад. Денков похвали своите сътрудници от държавното управление, с чиито дейни старания страната се оправя с належащи проблеми като мигрантската рецесия и комплицираната обстановка към извеждането на българите от Израел. 
 
Премиерът прикани към полемиката както по настоящите опасности, по този начин и по дълготрайните задания да се причислят и парламентарно показаните партии, които са подготвени да вземат участие в градивен диалог. Защото доста от решенията зависят от дейностите в Народното събрание. " Само по този начин можем да преодолеем поредицата от рецесии, които заплашват националната сигурност на страната ни през последната повече от година и половина ", уточни министър-председателят. Той се ангажира да направи вероятното да включи в диалозите сътрудниците, които поддържат кабинета в Народното събрание.
 
" Ясно е, че едно държавно управление в границите на три-четири месеца няма по какъв начин да реши задания, някои от които са на  повече от 10 години. Но с президента и с останалите участници в срещата се разбрахме да продължим напред освен да дефинираме проблемите, а и да търсим дружно техните решения. Те ще изискват систематични и задълбочени старания. Основната тежест ще легне върху държавното управление, само че то ще има потребност от поддръжка в Народното събрание и ще употребява оптимално експертизата на президентската институция, изключително в региона на защитата ", съобщи акад. Денков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР