Институциите са недоволни от забавените реакции на полицията в Габрово,

...
Институциите са недоволни от забавените реакции на полицията в Габрово,
Коментари Харесай

Заплахи за наказания в МВР - Габрово


Институциите са недоволни от забавените реакции на полицията в Габрово, които породиха конфликти и напрежение след две вечери митинги.

В тази връзка към този момент се прави разбор на активността на управлението на ОД Министерство на вътрешните работи в града по отношение на ескалацията на напрежението в града, заяви заместител - министърът Красимир Ципов.

Ще бъдат взети съответните дисциплинарни ограничения, зарече се Ципов.

До митингите, прераснали в принуждение и разпра в две следващи вечери се стигна, откакто трима роми пребиха продавач в супермаркет.

Протестите бяха отключени, откакто полицията пусна побойниците от ареста и ги закопча чак на третия ден, когато към този момент напрежението ескалира. Анализът на работата на управлението е разпореден още през вчерашния ден, посочи зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов пред медиите в Народното събрание.

Имаме закъснение на дейностите и реакциите на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, установи преди този момент шефът на вътрешната комисия Пламен Нунев, който прикани управлението на Министерство на вътрешните работи да направи в незабавен порядък оценка на работата на управлението на регионалната дирекция.

Ципов се съгласи, че е имало закъснение.

"Моята оценка е, че има закъснение и заради тази причина сме назначили инспекция и желаеме да бъде осъществен разбор на всички дейности, които са били подхванати от ОД МВР-Габрово ", безапелационен беше заместникът на вътрешния министър Младен Маринов.

"Имаме данни за провокации ", заключи за снощния конфликт заместител - министърът на вътрешните работи. По думите на Ципов не е имало външни лица, а единствено габровци. Протестиращите са били сред 800 и 900 души и са се разделили на три лъча, като единствено от единия лъч са летели бомбички, камъни и димки.

Той прикани жителите в града да запазят успокоение и да не се поддават на провокации.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР