Институциите не работят под натиска на медиите и затова българският

...
Институциите не работят под натиска на медиите и затова българският
Коментари Харесай

Заместник-външният министър Георг Георгиев обясни защо привикаха българския посланик в Москва!

Институциите не работят под натиска на медиите и по тази причина българският дипломат в Москва е привикан на съвещания с държавното управление “, разяснява в утринния блок на Нова телевизия заместник-външният министър Георг Георгиев.

Той изясни, че това е значимо за България, с цел да може да се ориентираме какво се случва в Москва.

„ България преди няколко дни в лицето на премиера съобщи, че сме солидарни с сътрудниците ни, които взеха позиция във връзка с протичащото се във Англия. За нас са нужни още няколко обстоятелства и условия, с цел да експулсираме дипломатите си от Русия “, добави той.

Георгиев се надява да не се стига до по-голям спор и всички да седнат на масата на договарянията.

„ Очевидно е, че когато става за случай, при който се заплашва живота на мнозина, няма по какъв начин да не сме загрижени “, добави той и разясни: „ Не мисля, че може да се слага въпросът с кого е солидарна България “.

Относно срещата Европейски Съюз – Турция във Варна и последвалото изрича на Бинали Йълдъръм, че Европейски Съюз не е дал положителни знаци за доближаване на турската страна с Европейски Съюз, Георг Георгиев съобщи, че другите политици може да интерпретират по друг метод срещата.

„ Никой не си е представял, че която и да е от двете страни ще направи взаимни отстъпки със своите ползи. Най-важно бе Турция и Европейски Съюз да се върнат на масата на договарянията и това се случи “, сподели още той.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР