Институциите на Косово са се ангажирали да преодолеят настоящите предизвикателства

...
Институциите на Косово са се ангажирали да преодолеят настоящите предизвикателства
Коментари Харесай

Вьоса Османи: Косово има воля за намаляване на напрежението

Институциите на Косово са се заели да преодолеят актуалните провокации дружно с интернационалните сътрудници. Прищина е демонстрирала воля за разрешаване на разногласията, като е предложила да провежда нови избори в северната част на страната в сходство с правната рамка на Косово.

Това е декларирала президентът на Косово Вьоса Османи по време на срещата си със специфичния представител на Европейски Съюз за разговора Мирослав Лайчак, се споделя в публикувано от президентската администрация прессъобщение. Дипломатът дойде през днешния ден в Косово по напътствие на висшия представител по външна политика на Европейски Съюз Жозеп Борел в опит да преодолее разликите сред Прищина и Белград, напомня БГНЕС.

По време на диалозите Османи и Лайчак са разискали актуалните политически провокации и провокации в региона на сигурността със специфичен акцент в северната част на страната, напъните за възстановяване на обстановката, както и нуждата от използване на Брюкселското съглашение и Охридския анекс.

Османи съобщи, че незаконните групи, които са употребявали принуждение против публицисти, служители на реда и военнослужещи от КФОР, би трябвало да бъдат изправени пред правораздаването.

" В подтекста на неотдавнашните събития в северната част на страната президентът Османи акцентира, че незаконните групи и лицата, които са употребявали принуждение против полицията, публицистите, членовете на КФОР, ЕУЛЕКС и жителите, би трябвало да бъдат изправени пред правораздаването ", се показва в уведомлението.

Османи акцентира, че Косово остава непоколебимо в устрема си към мир и непоклатимост в страната и района, пишат косовските медии. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР