Институции , за който bTV разказа в предаването Тази сутрин“.

...
Институции , за който bTV разказа в предаването Тази сутрин“.
Коментари Харесай

След репортаж по bTV: Институциите ще помогнат на 70-годишен бездомник


Институции, за който bTV описа в предаването „ Тази заран “. Той спи на шезлонг под намерено небе в Слънчев бряг и е без документи за идентичност, тъй като са откраднати.

70-годишният Андрей Харизанов от Смолян работи в курорта. Но след кражбата животът му се прекатурва - самонастанява се в двора на порутен хотел.

„ Завивам се през глава и по този начин дремя. Трябва да забележим къде ще ме настаните, кой дом, къде ще е. Трябва някаква стая, не може по този начин на улицата не може “, Андрей Харизанов.

След обява в обществените мрежи, непознати оказват помощ.

„ Храна му донесохме, - самун, колбас, кисело мляко, само че той няма къде да ги държи, няма ледник и облекла най-много “, сподели Николай Николаев, основател на Facebook група „ Шофьори Несебър “

След като разказахме за Андрей в предаването „ Тази заран “ по bTV, на място дойде полиция. После и незабавна помощ, която откри, че от здравна грижа, само че не е незабавен случай. Липсата на документи също усложнявала процедурата за настаняване в болница или дом.

Андрей се отхвърли от лекуване. Полицията в Бургас стартира процедура по издаване на персонална му карта

„ Впоследствие той ще бъде приет за, с цел да бъде настанен от органи за обществено подкрепяне в съответната община “, изясни Цветелина Рандева, представител на МВР-Бургас.

Социалните дадоха обещание да намерят заслон за мъжа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР