Институтът за пазарна икономика (ИПИ) ще представи свой анализ на

...
Институтът за пазарна икономика (ИПИ) ще представи свой анализ на
Коментари Харесай

ИПИ представя анализ на Плана за възстановяване

Институтът за пазарна стопанска система (ИПИ) ще показа собствен разбор на Националния проект за възобновяване и резистентност, от който България чака 21 милиарда лева и който Европейската комисия ни върна за следващата редакция.

Анализът на специалистите от ИПИ има за цел да показа същността на Механизма за възобновяване и резистентност, историята на включването на България в пакета „ Следващо потомство “ и към този момент подадения Национален проект за 21 милиарда лв..

Изследването визира още засичането на заложените в страната параметри за осъществяване, целите на Европейския съюз и плануваните вложения в останалите страни членки. То демонстрира до каква степен България се вписва в общите политики на Евросъюза.

Инвестициите, включени в българския проект, обрисуват пътя на страната към реализирането на значими промени, възобновяване от пандемията и нейните последици и постигането на резистентен стопански напредък с акцент върху зелената промяна и кръговата стопанска система.

Тук са и най-сериозните рецензии, които България понесе от Брюксел в региона на отхвърли от въглищната сила и прехода към възобновими източници. От страната ни се чакат по-ясни решения за зеления превоз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР