Институтът за международни отношения на Германия представя в Пловдив най-мащабната

...
Институтът за международни отношения на Германия представя в Пловдив най-мащабната
Коментари Харесай

Образци на европейското изкуство от последните 60 г. гостуват в Пловдив

Институтът за интернационалните връзки на Германия показва в Пловдив най-мащабната си пътуваща сбирка със модерно изкуство. Световнозначими създатели като Йозеф Бойс, Герхард Рихтер, Арно Фишер и ред други са показани в изложбата - акцент в програмата „ Пловдив-Европейска столица на културата ".

Колекцията „ Пътуване по света. Изкуство от Германия " показва знакови течения в изкуството на XX век, като Флуксус и поп-арт, обществена снимка, популярни дами в изкуството и още определящи феномени за актуалното изкуство. Събраните творби са от 50-те години до наши дни.
Матиас Флюге, куратор: Избирахме всред близо 25 000 творби, колкото съдържа сбирката на Института. Това беше рамката, а ние държахме посредством определените произведения да разкажем история.Матиас Винцен, куратор: Това, което демонстрираме, е, че историята на изкуството е история на изкуството. Тя не е илюстрация на политическата история. Германия беше дълго време разграничена. Но художниците са работили по едни и същи проблеми.
Двете най-нови пространства за изкуство в Пловдив събират сбирката: в изложба „ Капана " са показани класическите мостри до края на 70-те години; в изложбената зала „ 2019 " са творбите от 80-те и 90-те години и началото на сегашния век. Откриването е в четвъртък, опцията да бъде прегледана изложбата е до 8 декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР