Институтът на главния прокурор е такъв, че неговата работа е

...
Институтът на главния прокурор е такъв, че неговата работа е
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Прокуратурата се е изправила срещу обществото

" Институтът на основния прокурор е подобен, че неговата работа е безотчетна, невидима и субективна. От позиция на това по какъв начин е предпазен статутът му, митингите против него може и да не доведат до никакъв резултат. Прокуратурата би трябвало да има визия за обстоятелството, че се е изправила против българското общество и стои самотна в тази борба ".  Коментарът направи пред БНР политологът Димитър Аврамов. Той се пошегува, че, която би трябвало да проверява злоупотребите с бюджета на Европейски Съюз, е избрала най-хубавата страна за първата си аудиенция:

" Страната - европейски първенец по транспарантно асимилиране на евросредства. Страна, където няма никакво напрежение против работата на правосъдната власт и прокуратурата. Има доста какво да научи от основния прокурор Иван Гешев по какъв начин се пази общественият интерес в България ", сподели иронично политологът.

В предаването " Нещо повече " Аврамов разяснява глобите по закона " Магнитски " и основаните:

" Държавата би трябвало да влезе в връзка с сътрудниците си от Съединени американски щати и да изиска съответна информация и да я показа пред обществото. ... Институциите носят отговорност, не е належащо да чакаме сътрудниците от Съединени американски щати и Европейски Съюз да ни споделят. България стартира да наподобява като гето на Европейски Съюз, в което органите на реда влизат единствено в краен случай, едвам поддържат равнище на непоклатимост. Ако продължаваме по този начин, ще бъдем изолирани ".

Според политолога след идните избори през юли единствено " ИТН " ще е в положение да направи правителство&

" Най-вероятно дружно с " Изправи се! Мутри вън! " и " Демократична България ". 

Прогнозата на Димитър Аврамов е, че бъдещото държавно управление може да изкара и цялостен мандат, в случай че има парламентарно болшинство зад него.

Интервюто на Людмила Железова с Димитър Аврамов в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР