Институтът Earthwatch обяви пчелите за най-важното живо същество на планетата

...
Институтът Earthwatch обяви пчелите за най-важното живо същество на планетата
Коментари Харесай

Обявиха пчелата за най-важното живо същество на планетата

Институтът Earthwatch разгласи пчелите за най-важното живо създание на планетата в последния си спор на Кралското географско сдружение в Лондон за 2019 година

Учените също подсетиха, че пчелите към този момент са изложени на риск от изгубване. Последните изследвания сочат, че към 90% от пчелите по света са изчезнали, предава DarikNews.

Причините за изгубването са разнообразни според от района, само че измежду главните са всеобщото обезлесяване, неналичието на безвредни места, където да вършат гнезда, неналичието на цветя, потреблението на неконтролирани пестициди, измененията в почва и други.

Пожарите в Австралия са поразили убежището на необичаен тип пчели

Поводът пчелите да бъдат оповестени за за най-важното живо създание на планетата е изследване, при което е открито, че пчелите са единственото живо създание, което е не е притежател на какъвто и да е тип патоген, без значение от това дали е гъбичка, вирус или бактерия.

70% от земеделието в света зависи от тези инсекти, казано по-просто 70 от 100 храни са станали с помощта на пчелите.

Без пчелите фауната скоро ще стартира да изчезва, тъй като те опрашват растенията, което им разрешава да се възпроизвеждат, а от тях се хранят милиони животни.

Според откъс, приписан на Алберт Айнщайн, в случай че пчелите изчезнат, на хората им остава 4 години живот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР