институт за демокрация и Хелзинкския комитет за човешки права обединиха

...
институт за демокрация и Хелзинкския комитет за човешки права обединиха
Коментари Харесай

В Израел искат ваксинираните да подписват декларация за информирано съгласие

институт за народна власт и Хелзинкския комитет за човешки права сплотиха напъните си, за да се опълчват на предаването на информация за резултатите от имунизирането с имунизацията на „ Pfizer “, оповестява БГНЕС. Предаването на медицински данни за използването на ваксини е част от съглашение с компанията за доставка на ваксини, които в Израел са повече от всички до в този момент. В подмяна на това, компанията получава данни за обстановката в страната, която е първата с всеобщо имунизиране против ковид.
От друга страна, има Хелзинкски комитет за човешки права, който управлява тестването на медицински препарати върху хора. Ейтан Фридман - началник на този комитет - изяснява пред радио " Гал Галац ", че желае да разсее подозренията към съглашението, с цел да не нарушава автономията на израелските жители и да не разкрива техните данни без знанието и единодушието им. Той желае да се увери, че предаването на данни за имунизацията не е клинично изпитване. Ако е по този начин, е належащо да се получи позволение от комитета и той от своя страна може да забрани такова изследване. Или да вземем за пример, да изиска осведомено единодушие от всеки жител, който приема имунизацията .
 До края на март всички в Израел ще са имунизирани До края на март всички в Израел ще са имунизирани
Само три седмици след началото на акцията Израел към този момент е съумял да имунизира 20% от жителите си. При население от 9 милиона души тов...
Д-р Тейла Шварц-Алтшулер от Израелския институт за народна власт удостовери през днешния ден за „ Решет Бет “. че имунизацията в Израел е проучване и би трябвало да бъде утвърдена от Хелзинкския комитет. „ Тази обстановка вреди и на „ Pfizer “ - компанията няма да може да показа резултатите в научни изявления, защото те не са признати от Хелзинкския комитет по правата на индивида. Отричам изказванието на Министерството на здравеопазването, че това е стандартно съглашение за продажба на ваксини. Чела съм съглашението с „ Pfizer „ четири пъти. Целта на съглашението с „ Pfizer “ е да се мери и оцени дали дадена страна ще има стаден имунитет, откакто избран брой хора бъдат имунизирани. Защо го отхвърлят или крият? Ако наподобява като проучване, значи това е проучване ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР