Институт по зоонози ONE HEALTH“ ще бъде открит в структурата

...
Институт по зоонози ONE HEALTH“ ще бъде открит в структурата
Коментари Харесай

Тракийският университет в Стара Загора открива Институт по инфекциозни болести

Институт по зоонози „ ONE HEALTH “ ще бъде открит в структурата на Тракийския университет-Стара Загора, реши държавното управление на днешното си съвещание. В него ще се учат инфекциозни и паразитни заболявания , които могат да се предават от животните на хората и назад.

Институтът ще се занимава главно с приложна епидемиология , като ще прави научно-приложна и развойна активност чрез научни проучвания и пробна развойна активност , научно-образователна и планова активност, както и осведомителна и информационна активност.

От Министерски съвет припомнят, че болесттите от този вид са огромен проблем за стопанската система на страната ни, защото основават спънки пред интернационалната търговия с скотски артикули. Поради тази година се построява съвременен институт, който който да дава отговор на провокациите пред развиването на световното опазване на здравето , които изискват новаторски подходи и решения за създаване на експертни разбори и проучвания, както и с опциите за противопоставяне и социална отбрана от пандемии .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР