Инсталираните в Германия домашни системи за съхранение на енергия вече

...
Инсталираните в Германия домашни системи за съхранение на енергия вече
Коментари Харесай

Домашните системи за съхранение на енергия в Германия са достигнали 300 хиляди

Инсталираните в Германия домашни системи за предпазване на сила към този момент доближават 300 хиляди. Това показва Немският съюз за предпазване на сила (Bundesverband Energiespeicher, BVES). Общият им потенциал надвишава 2,3 ГВтч, а общата мощ – 1,2 ГВт.

Почти 70 % от слънчевите централи през днешния ден се конфигурират дружно със системи за предпазване на сила. Средният размер на системите за предпазване на сила за семействата порастват и през 2020 година съставляват 8,5 кВтч.

Към края на тази година асоциацията чака 385-445 хиляди конфигурирани домашни системи за предпазване на сила в Германия, излиза наяве от данните на BVES изнесени на конференията ENERGY STORAGE SYSTEMS 2021. Домашните системи дават опция да се усили степента на автономност - каузи на личното ползване на слънчева сила. При изискванията на високи цени на електрическата енергия сходна инвестиция се счита за преференциална.

Освен това обединяване на самостоятелните системи за предпазване на сила във виртуални електроцентрали разрешава потреблението им за оказване на систематични услуги.

В същото време, до момента в който при семействата се регистрира растеж, то във връзка с индустриалните и комерсиалните пространства и хранилища се регистрира спад от 20 %, което от BVES свързват с пандемията.

От BVES регистрират, че продажбите на промишлеността във всички сегменти от технологията за предпазване са нарастнали с над 10 % до 7,1 милиарда евро през 2020 година.

Докадът на BVES:
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР