Инсталирането на нов принтер вече няма да е такова болезнено

...
Инсталирането на нов принтер вече няма да е такова болезнено
Коментари Харесай

Microsoft ще ни спаси от инсталацията на принтери

Инсталирането на нов принтер към този момент няма да е такова мъчително предизвикателство - най-малко по този начин настояват от Microsoft, които възнамеряват да отстранен така наречен драйвъри за щемпел на производителите от Windows и ще употребяват своя програмен продукт.

Това би означавало унифициране на свързването и съвместимостта, опростяване на процеса по апаратура, както и по-малко дупки в сигурността

Проблемите с печатането под Windows наподобява ще останат неприятен спомен от предишното. Microsoft отстранява поетапно драйверите, вида програмен продукт за щемпел от трети страни и опростява процеса на инсталиране на принтера.

Драйвърите от трети страни до момента бяха нормалният способ за инсталиране на принтер заради табиет - те даже идват в CD дружно с принтера, въпреки от ден на ден хора да нямат оптичен читател за дискове. 

През 2025 година публикуването на нови драйвъри в Windows Update завършва, а от 2026 година Windows ще дава приоритет на личния си драйвър. 

Добрата вест е, че това просто ще улесни елементарните консуматори, само че тези, които употребяват по-специфични печатни устройства или опитват с иновационни артикули няма да имат проблем. Те ще могат да откажат драйвъра на Windows и да конфигурират този на поизводителя.

Трите години са и опция за огромните компании да ревизират дали за тях ще е неусетен преходът, което Microsoft дава обещание - което, несъмнено, исторически не е никаква гаранция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР