Инсталацията за рециклиране на излязли от употреба гуми ще бъде

...
Инсталацията за рециклиране на излязли от употреба гуми ще бъде
Коментари Харесай

Местят инсталацията за рециклиране на гуми в Пловдивско

Инсталацията за преработване на излязли от приложимост гуми ще бъде преместена в област Пловдив. Това стана ясно от публикувана позиция на възложителят „ Еко Енерджи 50 “ ЕООД, чието капиталово предложение получи отвод от Регионална инспекция за опазване на околната среда преди дни. Причината бе, че оборудването не дава отговор на Наредба, която дефинира най-малко 500м. разстояние от обекти, подлежащи на здравна отбрана.
Прочетете още

„ Както към този момент е известно Регионална инспекция за опазване на околната среда приключи процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда за апаратура за преработване на гуми, почнала през Ноември 2021 година. Причините не са повлияни от информациите в медиите и изречените лъжи, а поради новоизлязла Наредба, оповестена на 16 януари 2024 г от РЗИ до Регионална инспекция за опазване на околната среда “, се показва в позицията им.

Пред TrafficNews шефът на сдружението Стефан Терзиев разяснява, че понастоящем още се търси терен, който ще дава отговор на въпросните условия. Все още не е известно съответно обитаемо място или околност, към която ще се построи инсталацията.

Процедурата по одобрение то зи път ще бъде доста по-кратка, декларирали от Регионална инспекция за опазване на околната среда, защото резултатите от досегашните инспекции върху капиталовото предложение, няма да изгубят отминалост.

„ Предвид на събитието, че имаме към този момент редица направени процедури и дейности по Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда се надяваме да получим дефинитивно решение от Регионална инспекция за опазване на околната среда в къси периоди.

За всичко това ще осведомяваме навреме обществеността на Пловдив и да решим казуса със замърсяването от остарели автомобилни гуми, посредством нови новаторски технологии, безвредни за въздуха, водата, почвата и човешкото здраве “, допълват от „ Еко Енерджи 50 “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР