Instagram сподели, чевирусни съобщения, които информират потребителите, че точното им

...
Instagram сподели, чевирусни съобщения, които информират потребителите, че точното им
Коментари Харесай

Instagram: Никога не споделяме точното ви местоположение

Instagram показа, чевирусни известия, които осведомят потребителите, че точното им местонахождение е очевидно за другите хора, са погрешни.

Вирусни изявления и видеоклипове споделят, че превключвателят за „ тъкмо местонахождение “ в настройките за местонахождение на приложението на устройства с iOS и Android може да показа нечие тъкмо местонахождение с други консуматори на Instagram.

Някои вирусни изявления допускат, че това е резултат от актуализация на Instagram или iOS.

Instagram обаче сподели, че това не е по този начин и функционалността не споделя локации с други консуматори.

Настройката беше разкрита за първи път на потребителите на iPhone и iOS устройства в годишната актуализация на операционната система на Apple, iOS 14, през 2020 година Тя беше въведена от Гугъл за Android 12 през 2021 година

Тядава на потребителите опция да дават на някои приложения по-точна локация.

Въпреки че в този момент се преглежда от някои като спорна функционалност, тя беше похвалена, когато беше пусната за първи път като метод за възстановяване на поверителността на потребителите на мобилни устройства, защото предлага опция на общото приложение на услугите за местонахождение.

Настройката се задейства автоматизирано за консуматори на приложения с позволение за достъп до тяхното местонахождение.

За приложения, при които точната локация е изключено, ще бъде разпознато и употребявано единствено почти местонахождение.

Някои от вирусните изявления споделят, че заради нова актуализация на iOS или Instagram, хората могат да намерят точното ви местонахождение, когато споделяте местоположението ви в изявления или истории.

Вирусите настояват, че акопубликувамеобща локация вдаден град, хората отново ще могат да видят тъкмо къде се намирамекато топлийка на картата.

Имаше изказвания, че тази функционалност се употребява от нарушители, с цел да се насочват към хората, изключително към авторитетни лица.

Твърденията се популяризират като инфографики ивируснимемета - като някои приканват потребителите неотложно да изключат точното местонахождение за Instagram.

Instagram не отговори на настояването на Би Би Си за коментар по отношение на изказванията, само че туитна разяснение по отношение на това по какъв начин употребява настройката.

???? We’ve seen a meme going around about how Instagram uses “precise location. ”
— Instagram Comms (@InstagramComms)
Ръководителят на Instagram Адам Мосерицитира отговора на Instagram в Twitter, повтаряйки, че услугите за местонахождение са конфигурация на устройството на телефоните, а не нова функционалност на Instagram.

„ Ние не споделяме вашето местонахождение с други хора “, добави той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР