Инспектори по труда и служители на ИА Автомобилна администрация“ се

...
Инспектори по труда и служители на ИА Автомобилна администрация“ се
Коментари Харесай

Агенцията и ИА „Автомобилна администрация“ са партньори за България на Европейския орган по труда

Инспектори по труда и чиновници на ИА „ Автомобилна администрация “ се включиха в общоевропейската акция „ Пътят към обективен превоз “, която започва през вчерашния ден, като съветваха водачи и им предоставяха материали за повишение информираността им във връзка техните права и отговорности като командировани служащи в превоза.

Информационната акция с хаштаг #Road2FairTransport се координира от Европейския орган по труда (ЕОТ).

Тя започва на 12 октомври 2022 година във всички страни – членки на Европейския съюз, и ще продължи до края на годината. Инспекцията по труда и ИА „ Автомобилна администрация “ са сътрудници за България.

При старта на акцията чиновници на двете администрации раздаваха брошури, създадени от ЕОТ, на граничните пунктове на Дунав мост и Кулата. Информационните материали са предопределени за командировани водачи и оператори в границите на даване на услуги в бранша на автомобилния превоз.

Те са преведени на всички езици на страните – членки на Европейския съюз, както и на албански, македонски, турски, съветски и украински.

На български език са оповестени и в уеб страницата на Инспекцията по труда https://www.gli.government.bg/bg/node/12050

Транспортът е предпочитана тематика за Европейския орган по труда през 2022 година поради влизането в действие на новото европейско законодателство по така наречен Пакет „ Мобилност “. „ Тази акция е взаимно изпитание на EОТ, способените органи във всички страни членки и организациите на обществените сътрудници за възстановяване на знанията и разбирането на правата и отговорностите, свързани с трудовата подвижност, използвани в бранша на автомобилния превоз “, сподели Козмин Боянджиу, изпълнителен шеф на Eвропейския орган по труда.

Целта на акцията е да даде съществена информация за общественото законодателство на Европейския съюз и за правата и отговорностите на работодателите и чиновниците в бранша, само че и да увеличи осведомеността за изгодите от заявения труд, каквито има и за двете страни. Тя ще се организира посредством каналите на обществените медии, както и на място по най-натоварените автомагистрали за транспорт на товари и пасажери в Европейски Съюз.

Повече информация за старта на акцията е оповестена в уеб страницата на ЕОТ https://www.ela.europa.eu/en/news/european-labour-authority-ela-launches-information-and-awareness-raising-campaign

На специфичен уебсайт ще се разгласяват основаните за акцията осведомителни материали https://www.ela.europa.eu/bg/node/477

Предстои разпространяването и на видеоклипове, които ще бъдат със надписи на всички езици на страните членки. Темите на видеоклиповете са командироване на шофьори; правоприлагащи действия и тахографи.

Инспекцията по труда ще разгласява информация, обвързвана с акцията, във Facebook, в страницата „ Права през всички сезони “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР