Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП установиха общо

...
Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП установиха общо
Коментари Харесай

Откриха нарушения при отчитането на продажбите в нощни заведения на морето

Инспектори от звеното за фискален надзор на Национална агенция за приходите откриха общо 6 нарушавания при инспекции на нощни заведения във Варна и Добрич през уикенда. В нощта на 15 против 16 юли данъчните, взаимно със чиновници от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи и " Главна ревизия по труда “, са инспектирали общо шест нощни заведения в морската ни столица. Констатираните от НАП  нарушавания са 4, като две са за разминаване сред маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата, а останалите - за неиздаване на касови бележки и липса на някои наложителни реквизити в документите за продажба.

През нощта в събота екипите на Национална агенция за приходите, ГИТ и Министерство на вътрешните работи са ревизирали и заведение в Добрич, в което данъчните инспектори са открили две нарушавания, отнасящи се до несъответствия в касовите наличия и сумите, маркирани на касовия уред. При контролните дейности, фискалните инспектори, дружно със чиновниците от ГИТ, са изискали и прегледали договорите на служащите в заведенията за ограничение на недеклариран труд.

" Лятната контролна акция на Национална агенция за приходите по Черноморието продължава. Освен за съблюдаване на условията за вписване и отчитане на продажбите, взаимно с " Главна ревизия по труда “, ще продължим да следим за съблюдаване на данъчно-осигурителното и трудовото законодателство. Общата ни цел е да предотвратим укриването на налози и осигуровки при недекларирания труд и да предпазим служащите от вредите, които предизвиква за тях " заплатата в плик “, сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР