Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит

...
Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит
Коментари Харесай

НАП спря 900 кашона цигари, скрити като хавлиени кърпи - 112

Инспектори от звеното за фискален надзор на Национална агенция за приходите предотвратиха опит за контрабанда на към 9 млн. къса цигари (900 кашона), които по документи били разказани като хавлиени кърпи.

Камионът със софийска регистрация, който по документи превозвал хавлиени кърпи, е спрян за инспекция на излизане от страната на граничен пункт Никопол. Фискалните контрольори създали инспекция на документите и оглед на товара, като по думите на водача, кърпите – общо 32 палета, били натоварени от София, само че в товарителницата като начална точка бил посочен Казанлък.

Разминаването сред описанието в документите и казаното от лидера усъмнили инспекторите от „ Фискален надзор “. При осъществения подробен оглед на камиона, те забелязали, че кашоните са на разнообразни равнища. При отварянето им проверяващите от Национална агенция за приходите открили, че в 30 палета има цигари без бандерол, а единствено в две – заявените хавлиени кърпи.

Шофьорът и камионът са предадени на „ Гранична полиция “ и Агенция „ Митници “.

Само преди по-малко от 10 дни инспекторите предотвратиха опит за импорт на подправени артикули от Гърция. Благодаря на сътрудниците за безупречната работа, съобщи заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Зоя Габровска.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР