Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит

...
Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит
Коментари Харесай

Данъчните спряха нелегален внос на кафе

Инспектори от звеното за фискален надзор на Национална агенция за приходите предотвратиха опит за нерегламентиран импорт на сурово кафе, маскирано като музикални принадлежности, оповестиха от Националната организация за приходите (НАП).

Камионът с пловдивска регистрация, който по документи превозвал стока от Германия към Гърция, е спрян за инспекция при влизане в страната на граничен пункт Видин Дунав мост 2. Товарителниците, които показал водачът, са за превоз на музикални принадлежности, метал и машини. Той удостоверил, че транспортира точно заявената стока, като минава пренос през България, заради което и транспортното средство е без пломба. При осъществения физически оглед на камиона, в товарния отсек чиновниците на фискалния пункт разкрили музикални принадлежности, а зад тях било прикрито кафето, което по всяка възможност е предопределено за българския пазар.

При вътреобщностната доставка на компанията не се начислява Данък добавена стойност за стоката и не се постановат обезпечения върху нея. В случая кафето е квалифицирано за продажба в страната и по този метод е изработен опит да се укрият доходи и Данък добавена стойност от продажбата му в размер на над 40 000 лева За осъщественото нарушаване на водача е формиран акт, а на камиона е сложена пломба, с цел да се предотврати разтоварване на кафето навътре в България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР