Инспектори от РЗИ и полиция започнаха засилени проверки търговски помещения

...
Инспектори от РЗИ и полиция започнаха засилени проверки търговски помещения
Коментари Харесай

В Сливен започнаха засилени проверки за "зелен сертификат"

Инспектори от РЗИ и полиция започнаха засилени инспекции търговски пространства и заведения, в които се изисква зелен документ за преболедуване или имунизация. Проверките са по отношение на усложняване на противоепидемичната конюнктура в региона. За едно денонощие заболеваемостта от COVID-19 в област Сливен се усили от 527 на 567 души на 100 000. Новите случаи за денонощието са 122.

В едно от проверяваните заведения още с влизането контролните органи откриха тютюнопушене на закрито, клиенти без маски и липса на зелени документи:


" Сега ще им бъде формиран акт за административно нарушаване по Закона за здравето. Ще бъде формиран акт съгласно настоящите заповеди на министъра на опазването на здравето по отношение на противоепидемичната конюнктура "

Управителят на заведението разяснява, че клиентите му са влезнали с нужните документи:


" Показаха документ, удостоверяващ, че са преболедували или имат имунизация. Дали е истина или не, не е наш ангажимент "

За последното денонощие са приети в болница 13 души. С тях пациентите с COVID-19 в лечебните заведения са се нараснали на 153 при разкрити 186 кревати в региона.
Снимки: Стоян Радев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР