Инспектори от Пътна полиция“ при варненската дирекция на МВР Варна

...
Инспектори от Пътна полиция“ при варненската дирекция на МВР Варна
Коментари Харесай

Пътна полиция съблюдава подготовката и провеждането на баловете във Варна

Инспектори от „ Пътна полиция “ при варненската дирекция на Министерство на вътрешните работи Варна влизат в класните стаи съссъвети за безвредно шофиране по време на абитуриентските празници.

Служителите на реда обръщат съществено вниманиеза тежките пътни злополуки по виновност на водачи, пренасящи зрелостници, ръководство на коли с превишена скорост или посредством осъществяване на рискови маневри; лишаване на преимущество, прекосяване при червен сигнал на светофара; погрешно транспортиране на пасажери /показващи се от прозорците и люковете на колите или седнали върху рамките на вратите/; возене на повече пасажери от броя на местата за сядане в автомобилите; ръководство от неправоспособни и използвали алкохол водачи; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и нападателно държание към останалите участници в придвижването.

Целта на пътните служители на реда е да дадат познания на учениците, да засилят възприятието им за отговорност и да извърнат съществено внимание на необратимите последици, сядайки зад кормилото след приложимост на алкохол или опиати, управлявайки МПС с превишена и несъобразена скорост.

По време на абитуриентските тържества варненската полиция ще ускори наличието на полицейските органи с пълномощия за работа по Закона придвижване по пътищата, за недопускане на произшествия при образуване напредването на празнуващите. Ще се прави ефикасен надзор на място, по рисковите направления с предстоящо интензивно придвижване на зрелостници, съпътстващите ги и след привършване на тържествата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР