Инспектор по храните от Пловдив е бил арестуван с рушевт

...
Инспектор по храните от Пловдив е бил арестуван с рушевт
Коментари Харесай

Инспектор по храните от Пловдив хванат с рушвет 1000 лв. и две торби кашкавал и сирене

Инспектор по храните от Пловдив е бил задържан с рушевт от 100 лева и две торби със сирене и кашкавал, оповестиха от прокуратурата. Той е бил арестуван, откакто земеделец от Първомай подал сигнал, че служителят го изнудва, с цел да не му напише акт.

Инспекторът е изискал подкупа в понеделник. На идващия ден е задържан. В колата му са открити парите и млечните артикули.

Новината за двете торби сирене и кашкавал провокира усмивки на конференцията на проверяващите, което пък изнерви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Той съобщи, че това не е първият път, когато арестуват чиновник на въпросната организация, само че все пак корупцията не стопира. Попов разгласи, че всички знаят, че има " държавен рекет ", само че сигнали подават само хора, на които им е пристигнало до гуша.

" Виждайки иронията, която всички вмъкваме с торбичките и с размера на сумата, допускам, че всеки един, в това число и аз, знае, че се прави така наречен държавен рекет от разнообразни чиновници. Колкото и смешно да ви звучи, си представете какъв брой аграрни производители има, които имат дребни ферми и на какво са подложени. Лично аз съм слушал много неща и съм се опитвал да стимулирам разнообразни мои познати да отидат там, където е мястото – в полицията. Защото с помощта на тези хора, на които очевидно им е пристигнало до гуша, извинявайте за израза, в границите на 24 часа лицето беше арестувано ", съобщи Попов.

Според него сходни случаи имало в цялата област. Попов дефинира така наречен дребна корупция за доста рискова, тъй като е повсеместна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР