Инспектирани са 14 автошколи и 13 пункта за ГТП 14

...
Инспектирани са 14 автошколи и 13 пункта за ГТП 14
Коментари Харесай

Засилени проверки на пунктове за годишни технически прегледи и автошколи

Инспектирани са 14 автошколи и 13 пункта за ГТП

14 центъра за подготовка на водачи на моторни транспортни средства и 13 пункта за годишни механически прегледи на пътни транспортни средства от разнообразни области на страната са инспектирани от чиновници на Икономическа полиция- ГДНП, Национална агенция за приходите и ИААА. Проверките са осъществени на 31 януари и са разпоредени от основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

При инспекция на автошкола в Габрово е открито, че за миналата 2018 година през нея на образование са минали 194 кандидат-водачи, като всеки от тях е плащал по 350 лв. за курса си и по 20 лв. за явяване на изпит, а в това време е регистриран оборот от близо 22 000 лв., което е наложило да се разпореди спомагателна инспекция. Пак там сходна обстановка е установена и в пункт за механически прегледи, където е установено противоречие сред оповестените цени, миналите на обзор пътни транспортни средства и заявените пред Национална агенция за приходите общи доходи.

От пет обекта на територията на областите Силистра, Смолян, Пазарджик и Велико Търново е изискана спомагателна документи и все още инспекциите там не престават.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР