Инсинуациите, че учителите разпространяват вредно съдържание в интернет поради липса

...
Инсинуациите, че учителите разпространяват вредно съдържание в интернет поради липса
Коментари Харесай

Синдикалисти: Не нападайте учителите, оставете ги да възпитават!

Инсинуациите, че учителите популяризират нездравословно наличие в интернет заради липса на компютърна грамотност застрашават постигнатото в битката против агресията от десетки хиляди български педагози с цената на доста старания и труд. Такава позиция показаха от Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " по отношение на изказването на координатора на националния център за безвреден интернет Георги Апостолов, че " учителите са най-масовите разпространители на клипове с експанзия сред деца ".

Същевременно от съсловната организация предлагат да се вкара оценка за " дисциплинираност "  или " държание " в българското учебно заведение и тя да бъде врата към идващ стадий от образованието на ученика. Синдикатът поддържа концепцията за наказателна отговорност по отношение на всички, които разгласяват в уеб пространството материали с принуждение над деца и възпитаници.

" Синдикат " Образование " насочва следващо обръщение към българското общество и българските институции - да не се поддават на провокациите към българския преподавател, отправени от незрели и комерсиални фондации, които са недоброкачествен вирус при осъществяване на новата политика на МОН за градене на полезности и образование на децата и учениците. Синдикатът жигосва сходни изказвания като това на Георги Апостолов. " - се споделя публична позиция, публикувана до медиите.

" Г-н Апостолов, българският преподавател е по-достоен от всички НПО-та и фондации, взети дружно, по-дигитално образован от множеството публични специалности и по-възпитан, с цел да си мери приказките на публично място, за разлика от някои фондации с гръмки имена!. " - допълват от КТ " Подкрепа ".

От Синдикат " Образование " акцентират, че в битката за предварителна защита на експанзията първо би трябвало да учениците да бъдат научени на правила и приемливост,  " без изключения и взаимни отстъпки ".

" Учителят, разбираемо, има водещата роля в този развой, само че най-важно е той да усеща не обвиняванията, а поддръжката на институциите, на организациите и на цялото българско общество. Защото един възпитан възпитаник няма да си разреши да качва клипове с агресия във виртуалното пространство, а още по-малко да се усеща " важен " от това. " - означават синдикалистите.

Припомняме, по-рано от обществеността да окаже помощ на учителите вместо да ги упреква за експанзията сред деца.

Пълният текст на обръщението:

" Синдикат " Образование " насочва следващо обръщение към българското общество и българските институции - да не се поддават на провокациите към българския преподавател, отправени от незрели и комерсиални фондации, които са недоброкачествен вирус при осъществяване на новата политика на МОН за градене на полезности и образование на децата и учениците. Синдикатът жигосва сходни изказвания като това на Георги Апостолов. " - се споделя публична позиция, публикувана до медиите.

" Г-н Апостолов, българският преподавател е по-достоен от всички НПО-та и фондации, взети дружно, по-дигитално образован от множеството публични специалности и по-възпитан, с цел да си мери приказките на публично място, за разлика от някои фондации с гръмки имена!. " - допълват от КТ " Подкрепа ".

ОТ Синдикат " Образование " акцентират, че в битката за предварителна защита на експанзията първо би трябвало да учениците да бъдат научени на правила и приемливост, " без изключения и взаимни отстъпки ".

" Учителят, разбираемо, има водещата роля в този развой, само че най-важно е той да усеща не обвиняванията, а поддръжката на институциите, на организациите и на цялото българско общество. Защото един учтив възпитаник няма да си разреши да качва клипове с експанзия във виртуалното пространство, а още по-малко да се усеща " важен " от това. " - означават синдикалистите.

Синдикат " Образование " насочва следващо обръщение към българското общество и българските институции - да не се поддават на провокациите към българския преподавател, отправени от незрели и комерсиални фондации, които са недоброкачествен вирус при осъществяване на новата политика на МОН за градене на полезности и образование на децата и учениците.

Синдикатът жигосва сходни изказвания като това на Георги Апостолов от неправителствена организация за учителите: " Те всеобщо популяризират нездравословно наличие, тъй като нямат компютърна просветеност... ", тъй като сходни лъжи люлеят постигнатото в битката против експанзията от десетки хиляди български учители с цената на доста старания и труд.

Г-н Апостолов, българският преподавател е по-достоен от всички НПО-та и фондации, взети дружно, по-дигитално образован от множеството публични специалности и по-възпитан, с цел да си мери приказките на публично място, за разлика от някои фондации с гръмки имена!

Синдикат " Образование " за следващ път декларира, че в битката за предварителна защита на експанзията първо би трябвало да научим учениците на правила и приемливост, без изключения и взаимни отстъпки. Учителят, разбираемо, има водещата роля в този развой, само че най-важно е той да усеща не обвиняванията, а поддръжката на институциите, на организациите и на цялото българско общество.

Защото един учтив възпитаник няма да си разреши да качва клипове с експанзия във виртуалното пространство, а още по-малко да се усеща " важен " от това.

Синдикатът поддържа наказателната отговорност към всички, които качват цифрови материали с принуждение над деца и възпитаници. Нека ограниченията бъдат въздействащи!

Но, с цел да се появи сходен клип, това значи, че експанзията сред учениците е придобила осезателно високи равнища.

Нека най-сетне да има оценка за " дисциплинираност " или " държание " в българското учебно заведение. Нека тази оценка да бъде врата към идващ стадий от образованието на ученика. Тази оценка ще бъде един от многото систематични принадлежности, които да създадат възпитателната тактика допустима.

Нека българският преподавател да бъде оставен да възпитава! Защото в този момент явно не е по този начин заради несъразмерната гласност на работата на учителя, заради институционалния напън към всяко възпитателно деяние и решение на учителя, заради възходящия наставнически рекет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР