Insignia GSi е продължител на дългата традиция на спортни автомобили

...
Insignia GSi е продължител на дългата традиция на спортни автомобили
Коментари Харесай

Insignia GSi е по-бърза от предишната Insignia OPC на „Северната дъга”

Insignia GSi е последовател на дългата традиция на спортни коли на Opel, които носят знака GSi. Първите модели с това име са Manta GSi и Kadett GSi (115 к.с. от 1.8-литров мотор) през 1984 година

Характерни за новото потомство Insignia са комбинацията от лека структура, невисок център на тежестта и 2.0-литров турбо елемент. Резултатът от всичко това е отличният баланс и доста положителното съответствие сред мощ и тегло.

„ Новата Insignia GSi е осезаемо по-бърза на обиколка на „ Северната дъга” от другояче по-мощната Insignia OPC от предходното поколение”, заключва шефът на отдела на Opel Performance Cars & Motorsport Фолкер Стричек след тестванията. Една от аргументите за това е фактът, че GSi е със 160 кг по-лек от сравнимата Insignia OPC 2.8 V6 Turbo.

Тук в планината Айфел, по която е ситуирана именитата писта, Opel разполага със собствен тестови център за конфигурация на спортни и спортни коли. Инженерите на Opel са създали изцяло новата ходова част на GSi на „ Нюрбургринг”. По-късите пружини снижават GSi с 10 милиметра, а специфичните спортни амортисьори понижават придвижванията на каросерията до най-малко. Изключителните спирачки Brembo и директното ръководство са приспособени по съответния метод. Insignia GSi е оборудвана с мехатронната ходова част FlexRide. Водачът може да избира сред режими Standard, Tour и Sport. В взаимозависимост от определения режим кормилното ръководство и реакциите на подаване на газ, респективно логаритъма на отваряне на дроселовата клапа стават още по-директни. Ексклузивен за GSi е режимът Competition, който се задейства благодарение на бутона за ръководство на ESP.

Спортната ходова част, създадена при съчетаване с гумите с високо равнище на сцепление Michelin Pilot Sport 4 S и огромните 20-цолови колела, оферират необикновено равнище на сцепление с пътя. Допълнителен принос за това има и двойното предаване със общоприетата система за интензивно систематизиране на въртящия миг torque vectoring, която е неповторима в сегмента. В това високотехнологично решение, стандартният диференциал на задния мост е сменен от два съединителя – структура, позволяваща подаване на по-голям въртящ миг към някое от колелата с реакция в рамките на части от секундата и според от обстановката на пътя.

Мощният 2.0-литров елемент разполага с мощ от 191 кВт (260 к.с.) и въртящ миг от 400 Нм (разход на гориво по NEDC: 8,6 л/100 км комбинирани; 197 г/км CO2). Четирицилиндровата машина е комбинирана с изцяло нова осемстепенна автоматизирана трансмисия.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.

Четете още:

Как една неточност се трансформира в шедьовър, или тест драйв на Nissan Qashqai

Новият електрически автомобил на VW ще е с до $8000 по-евтин от Model 3

Mercedes-Benz X-Class е най-луксозният измежду първокласните пикапи
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР