Иновациите са в основата на съвременната икономика и те обикновено

...
Иновациите са в основата на съвременната икономика и те обикновено
Коментари Харесай

Кои са най-иновативните продукти на 2022?

Иновациите са в основата на актуалната стопанска система и те нормално не са дело на големи компании, а на стартъп предприятия, минимум поради гъвкавите им модели на работа. Всеки ден в световен мащаб се основават милиони нови артикули – едни съумяват да пробият на пазара, други трансформират изобретателите си в милионери за часове, а трети – изчезват също толкоз бързо, колкото са се появили.

От Fast Company дават образец за първите две групи с някои от най-иновативните организации, станали част от класацията им Most Innovative Companies of 2022, и техните артикули.

Платформа за домакински бокс LITEBOXER

Стартиралата през юли 2020 година платформа за домакински бокс Liteboxer е обвързвано фитнес устройство, което се употребява и като игра. Патентованата от компанията хардуерна система наподобява на високотехнологичен боксов чувал.

Уловката се състои в това, че неговите подложки за засичане на силата, които наблюдават напредъка на удара, имат LED светлини, синхронизиращи се с сбирката на компанията от към 300 тренировки по поръчка, водени от професионален треньор.

Маратонките HOKA BONDI X

Hoka, 13-годишна компания, благосъстоятелност на Deckers Brands, прави сериозен пробив през фискалната 2021 година, като чистите ѝ продажби се усилват с 62,0% и доближават 571,2 млн. $. Това, което движи този напредък, е задължението на Hoka да дава нововъведения, които да оказват помощ на спортистите - както фенове, по този начин и експерти - да бягат по-бързо и по-удобно. Hoka е известна с създаването на нов тип EVA пяна, която е извънредно мека и лека и е завършена по този начин, че да оказва помощ на бегачите да се движат по-бързо.



Миналата година Hoka надгражда тази основа от EVA пяна, като прибавя твърда част от въглеродни нишки, която безусловно пружинира в ритъма на тичане. Наречена Bondi X, обувката е високо оценена от водещи спортни издания защото смесва здравите въглеродни нишки с комфорта на пяната на Hoka.

Машината за тренировки на CLMBR

Clmbr предлага високоинтензивни тренировки вкъщи. Едноименният отвесен катерач на компанията е следващото обвързвано подготвително устройства и разполага с огромен сензорен екран, който може да се употребява за достъп до библиотеката на Clmbr. Там могат да бъдат открити класове по поръчка, водени от инструктор, които обгръщат разнообразни дължини и цели на тренировката.



Софтуер CANVA PRO

Клиентите на Canva, доста от които са дребни и междинни предприятия без запаси за професионален дизайнерски екип, употребяват платформата за дизайн по всевъзможни способи. Миналата година Canva пусна набор от принадлежности, които оказват помощ на фирмите да популяризират изявления в обществените медии и даже да основават видеоклипове.

Тази година платформата възнамерява да се оправи с вездесъщия PDF с стартирането на инструмент, който трансформира всеки дизайн в уеб страница за еднократна приложимост.

Умни очила за плуване Form

Умните очила за плуване на Form, които се създават от две години, са освен това от съвременен метод да броите обиколките си. При тренировките с насоки, които предлага устройството, можете да виждате времето си за обиколка и да получавате указания онлайн на вградения екран на очилата, тъй че да знаете по кое време е време да намалите темпото или да увеличите скоростта. Дори Apple Watch не може да направи това. В допълнение към умните очила, в случай че си платят абонамент получават достъп до професионални подготвителни стратегии през приложението Form Swim.



Лаптоп FRAMEWORK

Хардуерът на преносимия компютър на Framework наподобява толкоз грациозен, колкото всяка друга машина на Dell или HP. Разликата е в това какъв брой елементарно можете да разглобите този преносим компютър. Само отстранявате клавиатурата и получавате достъп до вътрешните съставни елементи под нея. Ако пък разглобите магнитно прикрепената рамка на екрана, можете елементарно да промените целия екран или уеб камерата. Освен това той може да се персонализира по доста способи – портове, език на клавиатурата, памет, място за предпазване и даже цялата дънна платка.

Но технологиите надалеч не са единствената сфера, която бълва нововъведения. Ето няколко образеца за нетехнологични новаторски артикули от класацията на Fast Company, които носят на основателите си пазарно самопризнание.

Дрехите на 100 Thieves

Основана от някогашния професионален състезател на Call of Duty Мат Хааг, организацията за електронни спортове 100 Thieves поддържа някои от най-хубавите играчи в шампионатите по League of Legends, Fortnite, Valorant и Call of Duty. Но най-интригуващ е стремежът на компанията към това да създава облекло, което да ѝ носи милиони долари.

Продажбите на лимитираните модели на мърчандайза на 100 Thieves – анораци с лого, потници, тениски, поларени панталони и така нататък - са се нараснали три пъти тази година.



Виждайки триумфа на сходни сбирки, през юли 100 Thieves започва непрекъсната сбирка дрехи Foundations, за която се оповестява, че е спечелила 2,5 млн. $ през първия месец. 100 Thieves също по този начин неотдавна закупи производителя на високотехнологични геймърски клавиатури Higround, прочут с лимитирани серии, добавяйки и аксесоари към асортимента си.

Работно облекло на Figs

Като отделя време за основаване на здравно работно облекло, което е стилно, комфортно и с добър дизайн, Figs може да се похвали с потребителска база от 1,7 милиона клиенти, спрямо 1,1 милиона преди година. През март 2021 година компанията проведжда сполучливо първично обществено предложение, а финансовите ѝ данни разкриват, че тя към този момент печели, което е необичайност измежду започващите компании за директни доставки до потребителите.

Figs печели нови клиенти най-вече от уста на уста, като изразходва по-малко от 15% от приходите си за маркетинг. В същото време клиентите постоянно се връщат и харчат приблизително по 102 $ за поръчка. Макар че главната част от активността на марката към момента е обвързвана с работното облекло, Figs счита да се разшири и в региона на спортните дрехи за свободното време.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР