Иновациите са навсякъде около нас и могат да имат всякаква

...
Иновациите са навсякъде около нас и могат да имат всякаква
Коментари Харесай

Силвия Павлова, създател на био козметичната компания Оренда груп, изнесе лекция пред студентите от Стопанския факултет

„ Иновациите са на всички места към нас и могат да имат всякаква форма “, съобщи Силвия Павлова, основател на био козметичната компания Оренда груп в открита лекция пред студентите от курса по „ Зелен маркетинг “ в Стопански факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “.

Убедително удостоверение за това е фактът, че започваща българска компания прави иновация в извънредно конкурентната козметична промишленост и то напълно основана на естествени артикули с от дълго време познати свойства. Компанията основава 100% естествен слънцезащитен лосион с транспарантен цинк, който не оставя следи и по кожата и по облеклата, не замърсява околната среда и не вреди на морските жители, което е главен проблем при всеобщо публикуваните препарати за отбрана от слънчевите лъчи. Това й отваря вратите към международните пазари.

Днес продуктите на компанията се радват на триумф на 40 пазара, изключително в Швеция и Япония, а бебешката козметична серия Wooden Spoon е показана в книга за живота на принц Хари и Меган Маркъл и тяхното бебе Арчи.

Според Силвия устойчивото развиване би трябвало да е в самата основа на бизнес модела. Той би трябвало да е насочен към полезности, не към цена – главният въпрос е не какви пари ще направиш, а какво е значимо за тебе и по какъв начин да не загубиш себе си в това, което правиш. Докато си правилен на полезностите си, има смисъл от работата ти.

Най-важното в бизнеса за компанията е да остане почтена и виновна към:
клиентите – със съблюдаване на обещанието за потребление на най-чисти артикули и индустриални процеси с праволинеен непрестанен надзор и от тук за обезпечено здравословни продукти;природата – с мисъл за опазването й понижаване на екологичния отпечатък на всяка активност на компанията и всеки стадий от виталния цикъл на създаваните от нея артикули, от съставките до опаковките и метода на употреба;служителите – с разбирането, че те с изключение на работещи, са и родители и хора със обществени и културни потребности;доставчиците и цялата верига за основаване на стойност – с безукорно партньорско отношение.
Особено значимо за развиването на един резистентен и реформаторски бизнес е и съществуването на подобаваща еко система, на среда, в която тези полезности са споделени. Затова и компанията „ отваря “ лабораторията си и дава свободно основаните там и новации и технологии.

„ По отношение на околната среда решения постоянно има, в случай че нещо не е природосъобразно, просто сменяш концепцията. Ние би трябвало да дадем опция на хората, да им оказваме помощ да оставят по-малък отпечатък върху планетата “, показа Силвия Павлова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР