Иновативно мобилно приложение може да превежда какво се опитва да

...
Иновативно мобилно приложение може да превежда какво се опитва да
Коментари Харесай

Иновативно приложение превежда езика на котките

Иновативно мобилно приложение може да превежда какво се пробва да каже котката на своя притежател, като употребява изкуствен интелект, заяви „ Метро “.

Докато кучетата са по-експресивни и притежателите им могат по-лесно да схванат техните страсти, е мъчно да се разчете какво се пробва да комуникира котката, написа trafficnews.bg.

Приложението, което е кръстено MeowTalk, твърди, че ще разреши на потребителите да разкодират своите котки, употребявайки смарт телефон, с цел да слуша мяукането и да го превежда на изречения като „ нахрани ме “ или „ влюбен съм “.

Разработчиците споделят, че всяка котка има собствен личен речник и свое особено мяукане за известието, което желае да съобщи. Две разнообразни мяукания в един и същи подтекст могат да имат друго значение. Те споделят, че не е наложително котките да имат общ език, с цел да кажат едни и същи неща. Въпреки това те считат, че машинното образование може да се употребява за превод на самостоятелните мяукания на котките.

Приложението се трансформира в голям триумф, като стана вирусно в Япония със 17 милиона изтегляния. Записани са близо 250 милиона неповторими мяукания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР