Иновативният метод за лечение HIPEC /Хайпек/ дава шанс на пациенти

...
Иновативният метод за лечение HIPEC /Хайпек/ дава шанс на пациенти
Коментари Харесай

Иновативен метод за лечение дава шанс на тежко болни

Иновативният способ за лекуване HIPEC /Хайпек/ дава късмет на пациенти с тежки онкологични болести да водят по-дълъг и пълностоен живот. Това съобщи в Пловдив проф. Йоанис Спилиотис, водещ европейски експерт в онкохирургията. Той показа пред медицински експерти новостите в приложението на метода HIPEC при лекуване на напреднали онкологични болести в коремната празнина, употребен към този момент три години сполучливо в болница " Медлайн- Централ-Хиспитал ". При него след огромна интервенция за унищожаване на туморите и техните метастази от перитонеума се слага химиотерапевтик, загрят до температура 42-43 градуса, който се раздвижва със специфичен уред. Така перитонеалната празнина се изплаква с лекарства, които унищожават останалите свободни ракови кафези, незабележими с просто око, и не им се разрешава да образуват след време нови тумори, водещи до рецидив на заболяването. Процедурата трае към един час. Колкото е по-висока температурата, толкоз по-голям е резултатът на химиотерапевтика. Способността му да убива раковите кафези се усилва в пъти, сподели проф. Йоанис Спилиотис. Процедурата към този момент е приложена при 15 пациентки от общо 29 заболели.

Чрез метода има действителен късмет да се обърне ориста на човек, който актуалните лечебни стандарти дефинират като нелечим,. Ако преди години пациенти, диагностицирани с рак на яйчника, един от най-тежките при дамата, умираха в интервал от 3 до 6 месеца, след използване на HIPEC, те имат действителен късмет за прекарване повече от 15 години. Имаме пациентка, която беше съвсем „ отписана “ за лекуване, в това число и оперативно. Става дума за млада жена, на 42 години с карцином на яйчника, сподели доктор Георги Крумов, шеф на гинекологичното поделение на болница „ Медлайн- Централ Хоспитъл “.

Жената била с извънредно високи индикатори на туморния маркер и в тежко положение. След лекуване с HIPEC тя е получила усъвършенстване и резултатите й сега са обнадеждаващи. Методът HIPEC се ползва самостоятелно за всеки пациент след серия от проучвания и непоколебим асортимент от лекуващия екип. Рискът за болните е от 2 до 3 %, а при 30 на 100 може да се появят затруднения.

Модерната медицина и новите лечения да трансфорат рака в хронично заболяване като захарния диабет или ревматоидния артрит. Целта е това да се случи в идващите 15 години с помощта на таргетните лечения, на имунотерапията, и новите апарати за химиотерапия. От теоретична позиция това е изцяло допустимо и по този начин пациентите с онкозаболявания ще имат дълготрайна лечебна стратегия и доста по-голяма дълготрайност на живота, добави проф. проф. Йоанис Спилиотис.

Снимка: Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР