Инкасаторите няма да влизат в домовете на потребителите с цел

...
Инкасаторите няма да влизат в домовете на потребителите с цел
Коментари Харесай

Сами отчитаме водомерите си

Инкасаторите няма да влизат в домовете на потребителите за съблюдаване на отдалеченост и ограничение на контактите . Това заяви районният министър Петя Аврамова на брифинг по отношение на ограниченията, които се взимат поради изключителната обстановка, оповестена в петък в страната.

Дадени са инструкции на ВиК операторите и сдруженията да преустановят снемането на показания от водомерите на битовите клиенти и да спрат обиколките. Ц елта е да се понижат контактите на инкасаторите с потребителите и да се резервира техния живот и здраве.

Регионалният министър съобщи, че се разчита главно на медиите да осведомят за метода на инкасиране и на заплащане да.

" Инкасиране и инкасатори няма да има ", сподели още тя и повтори, че ВиК операторите няма да инкасират сумите посредством изпращане на инкасатор в домовете на потребителите.

" Софийска вода " стопира краткотрайно отчитането на водомерите по домовете

Хората могат да отчетат и предадат данните от водомерите си и сами през уеб страницата

Тя предизвести потребителите, че в случай че някой пристигна на вратите им и се показва за инкасатор и желае да влезе в дома им, то той може да бъде човек, който не е с положителни планове . " Инкасаторите няма да посещават вашите домове и няма да взимат показания от водомерите до 29 март, до когато е оповестено изключителното състояние в България ", повтори районният министър.

За тази цел напътствията към ВиК операторите са потребителите да могат да създадат своя самоотчет на водомерите си , да го оповестят посредством телефон, на интернет страница или SMS.

ВиК операторите ще могат да залагат служебни резултати там, където няма самоотчет и там, където не е подаден подобен , като се опират на данни от предходен исторически интервал за междинното ползване на клиента.

Във връзка със заплащането на дължимите суми от потребителите, с цел да няма доста огромно скупчване на хора се предлага на потребителите да употребяват разнообразни пътища - електронен превод, банково заплащане , заплащане на гишетата на Български пощи и на касите на ВиК операторите.

Ограничен брой хора ще се позволяват в пространствата, където са касите , ще се дезинфекцират и ще се оборудват чиновниците с защитни средства.

Всички електронни услуги, които Министерство на регионалното развитие разполага ще бъдат изпълняван и и ще заложат на електронен продан на информация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР